Gündem

Afrin'de Etkisiz Hale Getirilen Terörist Sayısı Arttı

Türk Silahlı Kuvvetleri tarafından Afrin’de devam eden Zeytin Dalı Harekatının son bilançosu açıklandı. Gece boyunca PKK/KCK/PYD-YPG mensuplarına yönelik olarak sürdürülen operasyonlarda 44 hedef imha edilirken, 597 teröristin etkisiz hale getirildiği belirtildi. Operasyonların zaman, zaman devam ettiği gelen bilgiler arasında.

Türk Silahlı Kuvvetleri tarafından yapılan açıklamada ise; “Hudutlarımızda ve bölge içerisinde güvenliğin istikrarının sağlanmasıy amacıyla. Suriye’nin Kuzeybatısında Afrin bölgesinde, PKK/KCK/PYD-YPG ve DEAŞ terör gruplarını etkisiz hale getirmek ve dost kardeş bölge halkını olumsuz baskılar ve zulümlerden kurtarmak amacıyla 20 Ocak 2018 saat 17.00’den itibaren “Zeytin Dalı Harekatı” başlatılmıştır.” ifadelerine yer verildi.

Ayrıca; “Düzenlenen bu harekatın ülkemiizn uluslararası hukuktan kaynaklamış olan hakları BMGK’nin terörle mücadeleye yönelik olarak 1624 (2005), 2170 (2014) ve 2178 (2014) sayılı aldığı kararları ve BM sözleşmesine bağlı olan 51’inci maddesinde yer alan Meşru Müdafaa Hakkı çerçevesinde, Suriye’nin toprak bütünlüğüne saygılı olarak icra edilmektedir.” denildi.

44 HEDEF İMHA EDİLMİŞTİR

TSK düzenlenen operasyonla alakalı olarak; “Hava kuvvetleri tarafından gece boyunca devem eden hava harekatı ile beraber PKK/KCK/PYD-YPG ve DEAŞ terör mensuplarına ait sığınak, barınak, mühimmat deposu ve silah mevzii olarak kullanılan 44 hedefin imha edildiği belirtilmiştir. Harekata katılan 25 uçak emniyetle üslerine dönmüşlerdir.” açıklaması paylaşıldı.

Diğer yandan yapılan açıklada ise; “”Zeytin Dalı Harekatı” kapsamında bölgeden elde edilen bilgilere göre gece boyunca 40 PKK/KCK/PYD-YPG ve DEAŞ örgütü mensubu etkisiz hale getirilmiştir. Harekatın başlangıcından beri etkisiz hale getirilen terörist mensubunun sayısı 597 olmuştur.” cümlesine yer verildi. 

Kamupersoneli.net I ANKARA