Gündem

Afrin'de Türk Askerine Tanksavarla Saldırı! Şehit Haberi Geldi

Türk Silahlı Kuvvetleri, Suriye’nin Afrin bölgesinde düzenlediği Zeytin Dalı Harekatına devam ediyor. 

Bölgede bulunan terör örgütü faaliyetlerinin sonlandırılması ve oradan Türkiye’ye gelebilecek tehlikeleri önlemek amacıyla düzenlenen operasyon kapsamında harekatın 19. gününde acı haber geldi.

2 ASKERİMİZ ŞEHİT OLDU

TSK’nın sosyal medya hesabı aracılığıyla yayımlanan basın açıklamasında, Zeytin Dalı Harekatı kapsamında Afrin Bülbül güneybatısı ve El Maski civarında bulunan Türk Silahlı Kuvvetleri unsurlarına terör örgütlerince saldırı düzenlendiği belirtildi. Gerçekleştirilen tankasavar ve havan saldırıları sonucunda 2 askerimizin şehit olduğu duyuruldu.

Türk Silahlı Kuvvetleri yapmış olduğu açıklamasında söz konusu saldırılara anında karşılık verildiği bildirildi. 

TSK tarafından yapılan açıklama,

Zeytin Dalı Harekâtı kapsamında, 07 Şubat 2018 tarihinde, Afrin Bülbül güneybatısı ve El Maski civarında bulunan Türk Silahlı Kuvvetleri unsurlarına yönelik PKK/KCK/PYD-YPG ve DEAŞ terör örgütü mensuplarınca gerçekleştirilen tanksavar ve top/havan saldırıları neticesinde iki kahraman silah arkadaşımız şehit olmuştur.

Saldırı sonrasında bölücü terör örgütü mensuplarına derhal bölgede mevcut ateş destek vasıtaları ile karşılık verilmiştir. Bizleri derin bir acı ve üzüntüye boğan bu saldırıda hayatını kaybeden aziz şehitlerimize Allah’tan rahmet, şehitlerimizin kederli ailelerine, Türk Silahlı Kuvvetleri ile Yüce Türk Milletine başsağlığı ve sabır dileriz.

Kamupersoneli.net – ANKARA