Gündem

Afrin Şehidinin Emekli İkramiyesine Haciz İsteyen Avukata Suç Duyurusu

Bilindiği üzere Türk Silahlı Kuvvetleri, Suriye’nin kuzeybatısında yer alan Afrin bölgesine, orada bulunan terör örgütü mevzilerini ve yuvalarını temizlemek amacıyla bir harekat başlatmıştı. TSK tarafından gerçekleştirilen bu harekat kapsamında ilk şehidimiz Musa Özalkan olmuştu. 

Şehit olan Musa Özlalkan’ın emekli ikramiyesi ve aracına bir avukat tarafından haciz işlemleri başlatıldığı öğrenildi. Vasiyetinde Türkmen çocuklar için anaokulu yapılmasını isteyen şehit askerin emanetlerine Avukat Emine Gül tarafından haciz talep edildi.

ADALET BAKANLIĞI’NDAN O AVUKAT HAKKINDA SUÇ DUYURUSU

Şehit asker Musa Özalkan’ın şehit olmasından bir gün sonra emekli ikramiyesi ve aracına haciz talep eden Avukat Emine Gül hakkında suç duyurusunda bulundu. 

Adalet Bakanlığı konuya dair yayımladığı yazılı açıklamasında, söz konusu avukat hakkında İcra ve İflas Kanunu’nun 53 ve 82/9. maddeleri uyarınca su duyurusunda bulunulduğu ve haciz işlemleri ile ilgili soruşturma başlatıldığı öğrenildi. 

Adalet Bakanlığı tarafından yazılı açıklama;

“Türk Silahlı Kuvvetlerinin yürüttüğü Zeytin Dalı Harekatı’nda şehit olan Musa Özalkan hakkında haciz işlemi başlatıldığına yönelik yer alan haberlerin ardından gerekli inceleme ve araştırmalar yapılmıştır. Bu kapsamda şehit olduğunu bildiği halde Özalkan’ın şehit düşmesinden bir gün sonra emekli ikramiye alacağı ve araç üzerine haciz konulmasını talep eden Yozgat Barosuna kayıtlı Avukat Emine Gün hakkında İcra ve İflas Kanunu’nun 53 ve 82/9. maddeleri uyarınca Adalet Bakanlığı tarafından suç duyurusunda bulunulmuştur. Ayrıca, haciz işlemiyle ilgili İcra Müdürlüğü personeli hakkında da inceleme başlatılmıştır”

Kamupersoneli.net – ANKARA

Bir Yorum

  1. böyle hain ve menfaatçi insanları aramızda barındırmayın. meslekten men edilsin.
    haciz nasıl olurmuş görsün.