Gündem

Afrin Şehidinin Vasiyeti İçin CHP'den 'Maaşlarımızdan Kesilsin' Teklifi

Geçtiğimiz günlerde Suriye’nin Afrin bölgesinde bulunan teröristlerin ve terör mevzilerinin temizlenmesi için bir harekat başlatılmıştı. Türk Silahlı Kuvvetlerince başlatılan Zeytin Dalı Harekatı kapsamında gerçekleştirilen operasyonlar kapsamında Piyade Astsubay Üstçavuş Musa Özalkan şehit olmuştu. 

Şehit asker Piyade Astsubay Üstçavuş Musa Özalkan’ın yapmış olduğu bir paylaşımda şehit olması halinde bir vasiyette bulunduğu ortaya çıkmıştı. Şehit Üstçavuş Özalakn şehit olması halinde, ailesine verilecek olan tazminatından Irak’ın Telafer kentindeki Türkmen çocuklar için anaokulu, kreş veya kültür merkezi yapılmasını vasiyet etmişti.

ŞEHİT ASKERİN VASİTEYİ İÇİN CHP’DEN YENİ BİR TEKLİF

Şehit asker Piyade Astsubay Üstçavuş Musa Özalkan’ın bu vasiyeti milyonlarca vatandaşı duygulandırdı. Cumhuriyet Halk Partisi, şehit askerin bu vasiyetine yönelik Türkiye Büyük Millet Meclisi Başkanlığına bir başvuru da bulundu. 

CHP Grup Başkanvekilleri Engin Altay, Engin Özkoç ve Özgür Özel’in imzalarının bulunduğu bu teklifte Şehit asker Piyade Astsubay Üstçavuş Musa Özalkan’ın vasiyeti hatırlatıldı ve çoğu siyasinin bu konuda bazı sözler verdiği belirtildi. 

‘TBMM TARAFINDAN SAHİPLENİLMESİ EN UYGUN OLANIDIR’

Söz konusu başvuruda vasiyetin tam olarak gerçekleşebilmesi için söz konusu okulun Şehit asker Piyade Astsubay Üstçavuş Musa Özalkan’ın tazminat parasıyla gerçekleştirilmesi gerektiğinin hatırlatıldığı başvuru da konuya ilişkin şu ifadeler kullanıldı. 

”Şehidimizin vasiyetinin tam olarak yerine getirilebilmesi, anaokulu, kreş ve kültür merkezinin, şehit olması nedeniyle ailesine tahsis edilecek tazminattan karşılanmasıyla mümkün olacaktır. Ortak değerimiz olan şehidimizin vasiyeti ile şehidimizin bize ortak emaneti olan eşi ve çocuğunun siyasi grup ya da şahıs tarafından değil, tüm milletimizi temsil eden TBMM tarafından sahiplenilmesi en uygun olanıdır.”

‘MAAŞLARIMIZDAN KESİLSİN’

TBMM’ye yapılan başvuruda, şehidin ailesine verilecek tazminatın, vasiyetine uygun biçimde Telafer’de kreş, anaokulu ve kültür merkezi inşa edilmesi amacıyla kullanılması önerilirken eşdeğer tutarın milletvekillerinin maaşlarından kesilerek şehidimizin ailesine iletilmesi girişimlerin bulunulması gerektiği ifade edildi.

Kamupersoneli.net – ANKARA