Gündem

Ağbaba: "Aylardır Memurlar için İhraç Var Ama Siyaset !"

 CHP Genel Başkan Yardımcısı Veli Ağbaba, “FETÖ’yle ilgili girilmeyen bir tek yer var, siyaset. Türkiye’de hiç kimse iddia edemez bu kadar kuruma FETÖ sızmış olacak siyasette olmayacak. Bunu kimse anlatamaz bunu kimse söyleyemez.” dedi.


Ağbaba, Eğitim-Sen Malatya Şube Başkanlığını ziyaretinde, Resmi Gazete’de yayımlanarak yürürlüğe giren Olağanüstü Hal Kapsamında Bazı Düzenlemeler Yapılması Hakkındaki Kanun Hükmünde Kararnamelere (KHK) tepki gösterdi.

KHK ile hükümetin yapmak istediğini gösterdiğini savunan Ağbaba, şöyle devam etti:

“Darbecilerin silahla yapamadığını AKP, KHK ile yapıyor. Aylardan beri memurlar ve çeşitli kesimler içerisinde ihraçlar, açığa alınmalar gündeme geliyor. Türkiye’yi FETÖ’den temizleyeceğiz iddiası var. Şimdiye kadar işçilerden hatta taşerondan işten atılanlar oldu, öğretmenlerde oldu, poliste oldu, yargıda oldu, sağlıkta oldu. FETÖ’yle ilgili girilmeyen bir tek yer var, siyaset. Türkiye’de hiç kimse iddia edemez bu kadar kuruma FETÖ sızmış olacak siyasette olmayacak. Bunu kimse anlatamaz bunu kimse söyleyemez. Dün akşam yapılan KHK ile görevden alma, açığa alma ve ihraçların sebeplerinden birisi kendi içlerindeki bu tartışmayı gizlemek. Yıllardan beri benim şahsen tanıdığım, Malatya’nın, herkesin mesleki konuda kefil olabileceği, herkesin öğrencilerini göndermek için yarıştığı öğretmenler ihraç ediliyor. Bu AKP kendi içindeki abilerini, ablalarını gizleme operasyonudur. Buradan çağrı yapıyorum AKP’ye de anlı şanlı milletvekillerine kimin abi, abla olduğunu ortaya çıkarın. Malatya’da abi, abla yok mu? Her kurumda var da siyasette yok mu?”

Ağbaba, devlet üniversitelerine rektör atamalarına ilişkin yapılan yeni düzenlemeye de tepki gösterdi.

KAMUPERSONELİ.NET – AA