Gündem

Ahıska Türkleri'nden Darbe Girişimine Tepki

 Ahıska Türkleri Derneği Başkanı Raşad Şamilov, Fetullahçı Terör Örgütü’nün (FETÖ) darbe girişimini şiddetle kınadı. 

Kırgızistan Cumhurbaşkanlığına bağlı Halklar Asamblesi çatısı altındaki Ahıska Türkleri Derneği yönetimi ve temsilcileri, FETÖ’nün darbe girişimine tepki göstermek için bir araya geldi.

Programa, Türkiye’nin Bişkek Büyükelçisi Metin Kılıç ve TİKA Bişkek Program Koordinatörü Evren Rutbil de katıldı.

Ahıska Türkleri Derneği Başkanı Şamilov, FETÖ’nün darbe girişimini şiddetle kınayarak, “Ana yurdumuz Türkiye’ye 15 Temmuz’da yapılan darbe girişimi aynı zamanda Ahıska Türklerine yapılmış bir darbedir. Biz Türkler olarak millet ve devlet düşmanı Fetullahçı Terör Örgütü’nün alçak darbe girişimini şiddetle kınıyoruz.” dedi.

Ahıska Türkleri olarak daima Türkiye devletinin, seçilmiş hükümetinin ve Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın yanında olduklarını vurgulayan Şamilov, darbe girişimi sırasında hayatını kaybeden şehitlere Allah’tan rahmet, yaralılara acil şifalar diledi. 

FETÖ’nün darbe girişimine tepki gösteren emekli polis Emil Gamidov, “Bunlar (FETÖ) terörist. Bunlar hain. Biz de burada rahat değiliz. Biz de burada nöbet tutuyoruz. Aradan 10 gün geçti. Gözlerimize uyku girmedi. Türkiyem sağ olsun. Türk milletinin başı sağ olsun. Türkiye’nin canı sağ olsun.” diye konuştu. 

Menfur saldırıyı kınayan doktor Kemal Hmaladze, “Hain darbe gerçek olsaydı Türk milleti ve devleti yok olma tehlikesi ile karşı karşıya kalırdı. Türk milleti kazandı. Türk milleti, tankı, tüfeği, uçağı ve helikopteri, Türk bayrağıyla durdurdu. Bayrağına, devletine ve milletine sevgisi olan millete ve devlete bir şey olmaz. Türkiye bundan sonra daha güçlü bir devlet olacaktır. Biz her zaman Türk devletinin yanındayız.” ifadesini kullandı.

Konuşmaların ardından demokrasi şehitleri için Kuran-ı Kerim okundu ve dualar edildi. 

Kamupersoneli.net | AA