Gündem

Ahmet Davutoğlu'ndan Sınır Ötesi Hakkında Açıklama

AK PArti Konya Milletvekili Ahmet Davutoğlu, bugün yaptığı açıklamada Türkiye’nin sınır dışı harekatıyla alakalı olarak ifadelerde bulundu. 

Türk Silahlı Kuvvetleri’nin (TSK) Suriye’nin Afrin bölgesinde kararlılıkla devam ettiği Zeytin Dalı Harekatı’nın başarısının tartışılmayacağını ifade eden Davutoğlu, Türkiye 35- 40 yıl içinde büyük tehlike arz eden PKK ve onun uzantısı halinde bulunan YPG unsurlarına karşı riskin göz ardı edilmediğni ifade etti.  DEAŞ, PKK gibi yapılarda olduğu gibi tehdit unsuru oluşturan örgütlerin sınır bölgesine yerleşmeye kalkmaları dahilinde TSK’nın gerekli olan tedbirleri sağlayabileceğini ifade eden Ahmet Davutoğlu, Türkiye’nin sınır güvenliği konusunda siyasi partilerin ve kişilerin bir noktada birleşmesi gerekiyor ifadesini kullandı.

Ahmet Davutoğlu ayrıca; “Rabbim Mehmetçiklerimize, silahlı kuvvetlerimize ve güvelik ekiplerime yardım etsin. İç tartışmalarla Türkiye’nin güvenlik gerekleri arasında ayrım yapılması zorunluluğundayız. Türkiye’nin sınır güvenliği konularında bütün siyasi partilerin ve kişilerin bir noktada bir arada olması gerekiyor. O da Türkiye’nin haklı kaygıları ve bu kaygıların neticesinde attığı tüm adımlardır.” dedi.

Amet Davutoğlu Zeytin Dalı Harekatı kapsamında devam eden operasyonlarla alakalı olarak;

“Bugün acı bir haber yüreklerimizi yaktı. Helikopter düşmesi oalyında şehit olan kardeşlerimize Allah’tan rahmet diliyorum. Cumhurbaşkanımızın da vurgulamış olduğu gibi mücadelemiz sürerken bu tarz engeller çıkarmak isteyenler olabiliyor ama kararlılıkla mücadelemiz devam edecektir. Türkiye’nin sınır boylarında teröristlerin tümüyle temizlenmesi ve bölgelerimizin geleceğini kim tehdit etmekteyse hak ettiği cevabı alması için yürütülen mücadelenin TSK hedefllerine ulaşması gerekecektir.” dedi.

Kamupersoneli.net I ANKARA