Gündem

Ahmet Tekin Baykal Kimdir

 Ahmet Tekin Baykal Kimdir?


Özgecan Aslan’ın katilini ve babasını cezaevinde vurarak öldürülmesi konusunda şüpheliler arasında gösterilen ünlü mafya babası ve “reis” olarak anılan Ahmet Tekin Baykal aslında medyaya çok uzak bir isim değil. 1997 yılında çete lideri olduğu iddiasıyla cezaevine giren ve tutuklanan baykal , cezaevinden çıktıktan sonra tekrar suç örgütü kurduğu gerekçesiyle cezaevine girdi. Çerkez ibrahim olarak bilinen İbrahim Çiftçi’nin öldürülmesi olayında azmettirici olduğu iddialarıyla da yargılanan Ahmet Tekin Baykal’ın adamlarıyla birlikte zorla çek senet tahsilatı, yağma , adam kaldırma, iş yeri kurşunlama olaylarıyla ilgil gelen şikayetler üzerine 2008 yılında Emniyet tarafından yapılan Anafor Operasyonuyla gözaltına alınıp cezaevine konulmuş ve hakkında rekor ceza istenmişti.

Ahmet Tekin Baykal Büyük Bir Operasyonla Yakalanmıştı

Ahmet Tekin Baykal’ın lideri olduğu çete için  . İzmir başta olmak üzere Aydın, Balıkesir, Muğla, Samsun, İstanbul, Ankara, Mersin, Kayseri, Zonguldak ve Antalya’da yüzlerce iş yeri ve eve baskın düzenlenmişti. Ahmet Tekin Baykal ‘a ait olan Kuşadası’ndaki çiftliğe özel haekat timlerinin bulunduğu Sikorsky helikopterle baskın yapılmış ve yakalanmıştı.Baykal’ın vallasında arama yapan ekipler villa içerisinde açılan tünellere, işkence odalarına ve çok fazla usulsüz yoldan elde edilen paraya el koymuştu.

Kamu haberleri ve gelişmeleri , son dakika haberleri, gündem haberleri, ekonomi haberleri, öğretmen haberleri ve çok daha fazlası her zaman kamupersoneli.net’de. Kamu personeli android uygulamasını cep telefonunuza indirerek gelişmelerden anında haberdar olabilirsiniz.

Bir Yorum

  1. Tekin reis varken aydın ve izmir bölgesinde bu günkü gibi kürt mafyalar cirit atamıyordu..

  2. adamın dibi tekin abi Allah sizlerden razı olsun başka analar ağlamasın özgecan yerinde çok şimdi

  3. adam akrabam ama tanımıyorum bu olayla tanışmış olduk izinden gideriz sıkıntı yok.

  4. Abimiz gerekeni yapmıştır şu an Van cezaevinde Allah yar ve yardımcısı olsun sonuna kadar arkasındayız .

  5. Adalet yerini buldu söylenilecek başka birşey yoktur sonuna kadar arkasındayız.

  6. Tekin abi Allah senden razi olsun taktire layik adam iyi yaptin

  7. Tekin reis poyraz ruzgari gibidir nereden esecegi belli olmaz

  8. Serkan abi gerekeni söylemiş aydın sahipsiz kaldı reis gidince

  9. en büyük devlettir devletten başka kimse ağa paşa efe olamaz bir övgü olacaksa bu çete liderlerine değil kıymetli cumhurbaşkanımıza olmalıdır tekin baykal a değil

  10. İsadam gariban babasi fakirin dostu haksiz yer tutuklanan insan Allah yar ve yardimcin olsun tatar batman 72

  11. Tekin dayım çerkezlerin lideri egenin hakimi devlet ve vatan uğruna hiç bir konuda gözü korkmaz eli titremez gariban babası dost canlısıdır adam gibi adamdır adalet yerini bulacak elbet bir gün
    Bir çivi bir nalı kurtarır,bir nal bir atı kurtarır,bir at bir yiğidi kurtarır,bir yiğit bir memleketi kurtarır..