Gündem

Aile Bakanı Kaya'dan Evlat Edinme Yaşına İlişkin Önemli Açıklama !

Aile ve Sosyal Politikalar Bakanı Fatma Betül Sayan Kaya, yeni bir yönetmelik taslağı üzerinde çalışmaya başladıklarını belirtti. Aile Bakanı Kaya konu ile ilgili olarak evlat edinme konusunda değişiklik olacağını ifade etti.

Aile ve Sosyal Politikalar Bakanı Fatma Betül Sayan Kaya açıklamalarında “Bundan böyle evlat edinmede sert bir kural olan 40 yaş sınırını kaldırıyoruz. Sağlam bir sosyal inceleme ile 40 yaş üzerindeki kişiler de çocuk sahibi olabilecek” ifadelerine yer verdi.

Aile ve Sosyal Politikalar Bakanı Fatma Betül Sayan Kaya yönetmelik taslağı hakkında Hürriyet’e çeşitli açıklamalarda bulundu. Bakan Kaya’nın açıklamaları şöyle oldu;

“AİLE OLUP OLMAYACAKLARINI GÖRMEK İSTİYORUZ”

“40 yaş üzerindeki kişilerin ‘acaba yaşlanınca kendilerine bakması için mi çocuk istiyorlar’ gibi bir soru kafaları kurcalıyordu. Ancak bu düşüncenin pek doğru olmadığına kanaat getirdik. Bundan böyle sosyal incelemeyle karar vereceğiz. 42 yaşındaki biri bebek istiyor alamıyordu. Halbuki bazı insanlar 45 yaşına kadar bekliyor ancak çocuk sahibi olamıyor. Ama belki çocuğa çok iyi bir aile olacaklar. Öncelikle koruyucu aileyle, kişilerin çocuğa bakıp bakamayacaklarını iyi bir aile olup olamayacaklarını da görmek istiyoruz.”

“BİLGİLENDİRME TOPLANTISI YAPACAĞIZ”

“Biz illere gitmeden önce ekiplerimiz gidip kurum ve kuruluşları dolaşıyorlar. Daha sonra il değerlendirme toplantısı yapıyoruz. En son Gaziantep’te toplantı yaptık. Gördük ki koruyucu aile sayısı istediğimiz gibi artmamış. Valimizle konuştuk. Burada en başta hakim, savcı, doktor, mühendis, öğretmen gibi ulaşabileceğimiz tüm kesimlere bilgilendirme toplantısı yapacağız.”

“TAMAMEN CAİZ”

“Diyanet İşleri Başkanlığı ile de görüştük. Çünkü bu konuda vatandaşların yanlış bilgilere sahibi olduklarını öğrendik. Yönetmelik için akıllarda oluşacak soru işaretlerini giderecek bilgi aldık. Diyanetin fetvasına göre, çocuk belli bir yaşa geldiğinde (çocuğun ruhsal açıdan hazır olduğu yaş) evlat edinildiğini söylediğiniz zaman dinen evlat edinmede hiçbir sakınca yok. Tamamen caiz.”

KAMUPERSONELİ.NET | ANKARA