Gündem

Aile Bakanından Engelliler Haftası Mesajı

Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığının resmi internet sitesinde bir açıklama yayımlandı. Yayımlanan açıklama ” Sayın Bakanımız Dr. Sema Ramazanoğlu’nun Engelliler Haftası mesajı ” başlığı ile paylaşıldı. Sema Ramazanoğlu’nun engelliler haftası mesajı ise şu şekilde;

Engelli vatandaşların kimseye muhtaç olmadan yaşama eşit, etkin katılmaları en temel ve evrensel haklarıdır.

Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı kurulmasıyla birlikte evrensel kriterler doğrultusunda engelli vatandaşlarımızın toplumsal yaşama tam katılımlarını sağlamak için çalışmaktadır.

Biz toplumun bütününü kucaklayan sosyal devlet anlayışıyla yola çıktık. Çünkü biz devletin, milletin esenliği için var olduğuna ve bunun her kesimin hizmete ulaşabildiği bir toplumla gerçekleşebileceğine inanıyoruz. Bugün, diğer alanlarda olduğu gibi engelli bireylerimiz ve ailelerine yönelik hizmetlerde de etkili ve sonuç getiren adımlar atılmıştır.

Özellikle son yıllarda engellilerin sosyal yardımlar ve bakım hizmetlerinden yararlanmaları, eğitimleri, istihdamları gibi her alanda reform niteliğinde düzenlemeler yapılmıştır. Bu düzenlemeler sayesinde engelli vatandaşlarımız her alanda eskisinden çok daha önde yer almaya başladı.

Unutmamalıyız ki engelli vatandaşlarımızın sorunları sadece kendilerinin ve ailelerinin değil, toplumun, bütün insanların sorunudur. Bu bağlamda sorunların tespiti ve çözümü konusunda toplumun tüm kesimlerinin işbirliği gereklidir.  Türkiye’nin; genci, yaşlısı, kadını erkeğiyle el ele vererek tüm önyargıları ve engelleri aşacağına yürekten inanıyorum.

Fırsat eşitliği sağlandığında engelli vatandaşlarımızın sanat, spor, siyaset gibi her alanda büyük başarılara imza attıklarına, hayallerine, hedeflerine sahip çıkma konusunda bütün vatandaşlarımız için çok güzel örnek teşkil ettiklerine gururla şahit olmaktayız.

Bütün engelli bireylerimizin “Hayatın içinde ben de varım” diyerek topluma renklerini katmalarını ve ülkemize hizmet etme yarışında bizlere destek olmalarını istiyoruz. Biz burada var oldukça sizin için her yer ve her hedef ulaşılabilir olacaktır.

 Bu düşüncelerle Engelliler Haftasının toplumsal farkındalığı ve hassasiyeti arttırmasını temenni ediyor, tüm engellilerimizi sevgiyle selamlıyorum.

Kamupersoneli.net / ANKARA