Gündem

Aile Bakanlığı Yetişkin Gençler Bocce Turnuvası

Yetişkin gençler bocce turnuvası Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı Gençlik ve Spor Kulübü tarafından düzenlendi. Turnuva Antalya ilinde gerçekleştirildi. Gerçekleştirilen turnuvaya Aile ve Sosyal Politikalar Bakanı Sema Ramazanoğlu katılım sağladı. Bu organizasyon Antalya Belek ilçesinin dışında 31 ilde daha gerçekleştirildi. Organizasyonda sporcuların geçiş törenine Aile Bakanı katılım sağladı. Yetişkin gençler bocce turnuvası hakkında Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığından bir açıklama yapıldı. Yapılan açıklama şöyle; 

Belekte organize edilen ve 31 ildeki huzurevlerinden 160 sporcunun katıldığı Turnuvada  Bakan Ramazanoğlu, geçiş töreni sırasında sporcuları ayakta alkışladı. Ardından Antalya İzcilik Kulübü üyeleri, izcilik yemini etti. Ramazanoğlu, yemin eden izcileri kutlayarak pusula ve çakı hediye ettikten sonra izci selamı verdi. 

Bakan Ramazanoğlu bu organizasyona  yaklaşık üç ay önce sporcuların katılımıyla gerçekleştirdikleri bir toplantıda karar verdiklerini ve organizasyon için heyecanla çalışıldığını aktardı. 

Turnuvaya katılan yaşlılara “Siz bizim karlı dağlarımızsınız” diye seslenen Bakan Ramazanoğlu, “Yanımızda olmanız bize güç veriyor, tecrübeleriniz bize yol gösteriyor” dedi. 

Bakan Ramazanoğlu, bugün herkesin birbiriyle yarışacağını belirterek, bir insanın 80 yaşına da gelse içinde bir çocuk olduğunu söyledi. Ramazanoğlu, “O içimizdeki çocuk yaşadığı müddetçe işte o içimizdeki çocuk umudun adı, yaşam sevincinin adı, geleceğin, muhabbetin, sevginin, dostluğun, kardeşliğin adı. Bugün aslında biz o içimizdeki çocuklarla beraber yaşayacağız.” dedi. 

Ramazanoğlu, geçiş töreni yapılırken gördüğü sporcuların içindeki çocuktan etkilendiğini ve kendi içindeki çocuğu hissettiğini dile getirdi. 
Tören sırasında Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ile de bir telefon görüşme yaptığını anlatan Ramazanoğlu, şunları kaydetti: 

“Belki biraz önce fark ettiniz, çok özel bir telefon aldım. O özel telefondan size de bahsetmek istiyorum. Çünkü üzerimde bir selam var. Sayın Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan aramıştı. Dedi ki ‘Benden çok selam söyleyin yetişkin gençlerimize ve hepinizi tebrik ediyorum. Sizleri ve organizasyonu yapanları da buraya katılan sanatçılarımızı, sporcularımızı, basın mensuplarımızı, destek veren herkesi tebrik ediyorum ve hep böyle güzelliklerle iyiliklerle buluşun. Özellikle de selamlarımı söyleyin’ dedi. Ben de selamlarını söylüyorum.”