Gündem

Aile Bakanlığından 23 Kutlama Mesajı

Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığından 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı için bir kutlama mesajı yayımlandı. Yayımlanan kutlama mesajın 23 Nisan’ın öneminden ve çocuklarımızın geleceğinden bahsedildi. Aile Bakanlığından yayımlanan kutlama mesajının detayları şöyle;

23 Nisan cumhuriyet ve demokrasinin temellerinin atıldığı TBMM’nin kurulduğu ve millet egemenliğinin çocuklara emanet edildiği tarihimizin en önemli dönüm noktalarından biridir. 

Milletimiz, bu tarihte canından aziz bildiği vatanı için yürüttüğü kurtuluş mücadelesinin sonunda zafer kazanmış ve bu zafer geleceğimizi kucaklayan çocuklarımıza armağan edilmiştir.

Umudun ve masumiyetin sembolü olan çocuklarımız, barış ve kardeşliğimizin de sembolüdür. Çocuklarımıza armağan edilen 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı da ülkemizden tüm dünyaya barış ve kardeşlik çağrısıdır. 

Türkiye kurtuluş mücadelesi yıllarında milli egemenliğine sahip çıkarak her alanda elde ettiği başarılarla bölgesine model teşkil etmiştir. Ülkemiz günümüzde de bulunduğu coğrafyada barış ve kardeşliğin tesisi için çalışmakta, dünyanın neresinde olursa olsun mağdurlara yardım eli uzatmaktadır.

Böyle bir kültürde yetişen çocuklarımızın da ekmeğini, oyuncağını, kardeşlik duygularını ülkemize sığınan misafirleriyle paylaşması, gelecekte dünya barışına büyük katkılar sağlayacağının göstergesidir.

Aile ve Sosyal Politikalar Bakanı ve bir anne olarak en önemli önceliğim çocuklardır. Bakanlığımız da çocuklarımızın sağlık, eğitim ve kültür alanındaki haklarından en üst seviyede yararlanmaları yolunda taşıdığı sorumluluğun bilinciyle çalışmalarını sürdürmektedir.

 Özellikle son yıllarda çocuğa yönelik hizmet sunma politikalarında önemli gelişmeler yaşanmış, Bakanlığımız yürütülen çalışmalarda çocuklara duyarlı ve aile odaklı hizmet sunmayı hedeflemiştir. Aile yanında bakım hizmetleri temel ilke olarak benimsenmiş, evlat edinme ve koruyucu aile hizmetlerine hız verilmiştir. Çocuğun yetişebileceği en iyi ortamın aile ortamına benzer şekilde düzenlenmesi esas alınmış ve çocuk evleri sistemine geçilmiştir. Bu sayede çocuklarımızda aidiyet duygusu ve özgüvenleri geliştirilerek topluma ve hayata hazırlanmaları sağlanmıştır.

Bu anlamlı günde Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ü, tüm şehitlerimizi saygı ve şükranla anıyor, geleceğin güvencesi olan çocuklarımızın 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramını kutluyorum.