Gündem

Aile Bakanlığından e-Devlet'te Yeni Hizmet

Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı tarafından korunmaya muhtaç çocukların bakımının aile ortamında sağlanması için koruyucu aile hizmeti yürütülüyor. Bakanlık tarafından yürütülen bu kampanya ve uygulama kapsamına koruyucu aile hizmeti kapsamındaki aile ve çocuk sayısında artış sağlandı.

Koruyucu aile olmak başvuruları hakkında Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı tarafından bir çalışma başlatıldı. Konu ile ilgili olarak Koruyucu aile olmak için yapılacak ön başvurunun e-Devlet uygulaması üzerinden gerçekleştirilmesi için gerekli altyapı tamamlandı.

BAŞVURULAR E-DEVLET ÜZERİNDEN DE YAPILABİLİR

Koruyucu aile olmak için başvuru yapmak isteyen aileler ikamet ettiği ilde bulunan il müdürlüğünden ya da Bakanlığın internet sitesindeki “Koruyucu Aile Olmak İstiyorum” butonundan ön başvuru yapabiliyorlar. Bunun yanı sıra artık e-Devlet üzerinden de başvuru yapılabiliyor. 

Bakanlığın internet sitesindeki “Koruyucu Aile Olmak İstiyorum” butonundan meslek elemanlarınca başvurular alındıktan sonra randevu saati belirleniyor.  Bunun yanı sıra gerekli belgeler görüşmede alınıyor. Bu yılın başından bu yana 482 başvuru alındığı belirtildi.

KAMUPERSONELİ.NET – ANKARA