Gündem

Aile Bakanlığından Taziye Mesajı

Bilindiği gibi dün yani 13 Mart 2016 tarihinde saat 18.45 de Ankara Kızılay Güven Park otobüs duraklarının hemen yanı başında bomba yüklü bir araç ile terör saldırısı yapıldı.  
 
Saldırı Türkiye Cumhuriyeti Başbakanlık binasının 100 metre ilerisinde yapıldı. Yapılan saldırı sonucunda vahim bir manzara ile karşılaşıldı. Yapılan terör saldırısında 37 kişi hayatını kaybederken 125 kişi de yaralandı. Hayatını kaybeden 37 kişiden biri ise olay saatinde otobüs durağında olan bir polis memuru idi.  
 
Şehit olan polis memurunun ailesine Türkiye Cumhuriyeti Cumhurbaşkanı bir telgraf göndererek başsağlığı dileklerini iletti. Dün yaşanan patlama sonrasında Türkiye Cumhuriyeti Başbakanı Ahmet Davutoğlu bir güvenlik zirvesi düzenleyeceğini açıkladı.  
 
Yapılan saldırıda hayatını kaybeden 37 kişinin cenazeleri il olarak Adli Tıp Kurumuna gönderildi. Cenazelerin Adli Tıp Kurumunda kimlik belirlemeleri yapıldı ve bu belirlemeler sonrasında 35 kişinin cenazesi ailelerine teslim edildi.  
 
Olayın ertesine yani 14 Mart 2016 tarihinde bakanlıklar kendi resmi internet sayfalarından Ankara’da yapılan terör saldırısını kınadılar ve taziye mesajı yayınladılar. Taziye mesajı yayınlayan bakanlıklardan bir tanesi de Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığıdır. Aile ve Sosyal Politikalar Bakanı Sema Ramazanoğlu’nun yayınladığı taziye mesajı şu şekilde; 
 
Ankara Kızılay Güven Park’ta meydana gelen terör saldırısında, birçok vatandaşımızın hayatını kaybetmesi ve yaralanması hepimizi derinden etkilemiş ve üzüntüye boğmuştur. 
 
Hain terör saldırısını şiddetle kınıyor, terörün her türlüsünü lanetliyorum. Birlik ve beraberliğimizi hedef alan terör örgütleri asla amaçlarına ulaşamayacaklardır. 
 
Aziz milletimizin, bu tür saldırılar karşısında sağduyu ve soğuk kanlılık ile birleşerek, kararlı bir duruş sergileyeceğine inanıyorum. 
 
Terör saldırısında vefat eden vatandaşlarımıza Allah’tan rahmet; ailelerine, yakınlarına ve milletimize sabır ve başsağlığı, yaralılara acil şifalar diliyorum. 
 
Kamupersoneli.net ​