Gündem

Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı Aile Ziyaretlerine Başladı

Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığının resmi internet sitesinde 29 Nisan 2016 tarihinde bir açıklama yayımlandı. Yayımlanan açıklamada aile ziyaretlerine başlanıldığı belirtildi. Açıklama ’Kilis’te aile ziyaretleri başlatıyoruz. Bir bölümüne benim de katılacağım programlarda temel çalışma noktamız rehberlik, rehabilitasyon ve psikoterapiyi içeriyor” başlığı ile yayımlandı. Yayımlanan açıklamanın detayları şöyle;

Aile ve Sosyal Politikalar Bakanı Dr. Sema Ramazanoğlu, ”Kilis’te aile ziyaretleri başlatıyoruz. Bir bölümüne benim de katılacağım programlarda temel çalışma noktamız rehberlik, rehabilitasyon ve psikoterapiyi içeriyor” dedi.

Çeşitli temaslarda bulunmak üzere Kilis’te bulunan Bakan Sema Ramazanoğlu, Vali Süleyman Tapsız’ı makamında ziyaret ederek kentteki son durum hakkında bilgi aldı.

Ziyaret çıkışı açıklamalarda bulunan Bakan Ramazanoğlu, kente 50 kişiden oluşan ve içlerinde sosyal hizmet uzmanı, psikolog ve sosyoloğun da bulunduğu bir ekiple geldiğini söyledi.

Bakan Ramazanoğlu öncelikli hedef kitlenin çocuk, kadın, engelli ve yaşlılar olduğuna dikkati çekerek, ‘’Çok tecrübeli ve motivasyon dolu bir ekiple Kilis’e geldik’’ dedi.

Bakan Sema Ramazanoğlu sözlerini şöyle sürdürdü:

“Bugün Kilis’te hep beraber bir çalışma başlattık. Sayın Başbakan Yardımcımızın Bakanlar Kurulu sonrası açıkladığı gibi sosyal projeler, sosyal çalışmaların uygulanması amacıyla buradayız. Bugün bir bakan olarak buradayım ama öteki taraftan bir psikolog, bir sosyal çalışmacı olarak ailelerimizi de ziyaret edeceğim. Burada çalışmaya başlayacak olan saha çalışanı arkadaşlarımızla hizmet içi eğitim gerçekleştirdik. Kendilerine seminer verdim. Sonra onların sorularını cevaplandırdım. Kilis’te aile ziyaretlerine başlıyoruz. Bir bölümüne de kendim katılacağım programlarda temel çalışma noktamız rehberlik, rehabilitasyon ve psikoterapiyi içeriyor” 

“Ailelerimize rehberlik hizmetleri, sosyal yardımlar, sağlık ve eğitim hizmetlerinin koordinasyonu, ekonomik sorunları varsa onların nasıl aşılacağı konularında yardımlarımız olacak’’ diyen Bakan Ramazanoğlu, terörle ilgili kaygıların giderilmesi konularında ailelere psikoterapi yapılacağını da belirtti.

Bakan Sema Ramazanoğlu ziyareti kapsamında terör örgütü DAEŞ’in Kilis’e yönelik roket saldırısında hayatını kaybeden 12 yaşındaki Gülten Canpolat’ın annesi Fidan Canbolat’ı evinde ziyaret etti.

Anne Canpolat’a sabır dileyen Bakan Ramazanoğlu, “Senin yüreğine ateş düştü, bizim de yüreğimize ateş düştü. Rabbim bu coğrafyayı terörden, kan ve gözyaşından kurtarsın. Bizlere de güç kuvvet versin. Türkiye büyük bir devlettir. Türkiye Cumhuriyeti kadim devlettir, yıllardır birçok problemin üzerinden geldik, hamdolsun bunun da üzerinden geliyoruz” diye konuştu. 

Daha sonra Atatürk Mahallesi’nde yaşayan 5 çocuklu Ökkeş Saraç’ı ziyaret eden Bakan Sema Ramazanoğlu, Kilis’te, son günlerde düşen roketler nedeniyle yaşanan tedirginliğe işaret etti ve şunları kaydetti:

“Elhamdülillah askerlerimiz, ordumuz gereken tedbirleri alıyorlar. Onlar gereğini yapıyorlar. Konu Bakanlar Kurulu toplantısında da gündeme geldi. Sayın Başbakanımızın talimatlarıyla buradayım. Sayın Başbakanımızın hepinize ayrı ayrı selamları var. Biz de sosyal destek anlamında buradayız. Sadece ben gelmedim. Psikolog arkadaşımız, saha çalışanlarımız, sosyal hizmet uzmanlarımız bugün göreve başladılar. Bölgede askeri ve güvenlik anlamında tedbirler alındı. Öteki taraftan sosyal ve psikolojik destek çalışmalarını da başlatıyoruz.”

Ardından Kilis Çok Amaçlı Toplum Merkezine geçen Bakan Ramazanoğlu, burada Türkçe eğitimi alan Suriyeli kadın sığınmacılarla bir araya geldi. 

Merkezde Kilisli kadınlar için açılan Arapça ve Kuran-ı Kerim kursunda incelemelerde bulunan Bakan Sema Ramazanoğlu “Kadınlarımıza yönelik psikoterapi ve rehabilitasyon anlamında bazı projelerimiz var” ifadesini kullandı.