Gündem

Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı Toplu Taşımada Yaşanan Olaylara Dahil Oldu

Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı, özel bir toplu taşıma araçlarında yaşanan çirkin olaylara yönelik çalışmalara başlanılacağını belirtti.

Gelen bilgilere göre Ankara’da özel bir toplu taşıma aracının şoförü tarafından tecavüze uğradığını iddia ederek polise başvuran 37 yaşındaki iki çocuk annesi S.’nin yaşadığı çirkin olay sonrasında Bakanlık düğmeye bastı.

Aile ve Sosyal Politikalar Bakanı Fatma Betül Sayan Kaya’nın talimatıyla Sincan Cumhuriyet Başsavcılığı ile temasa geçen Bakanlık avukatları, mağdur kadının tüm haklarının savunulması için devreye girmeleri istenildi.

Avukatlar, olayın hemen ardından savcılığa, davaya müdahil olacaklarına yönelik yazılı başvuru yaptıklarını ifade ettiler.

Mahkeme sürecinin başlamasıyla beraber Bakanlık da avukatları aracılığıyla iki çocuk annesi S.’nin haklarının savunulması ve zanlının üst sınırdan ceza almasının sağlanması için davaya müdahil olacakları belirlendi.

TOPLU TAŞIMADA YAŞANAN OLAY

Ankara’nın Etimesgut ilçesinde hizmet veren özel bir toplu taşıma aracının şoförü tarafından tecavüze uğrayan iki çocuk annesi S, 4 Ocak gecesi yaşanan olayın hemen ardından polise başvurarak şikayetçi olmuş ve gereğinin yapılmasını istemişti.

Özel bir okulda İngilizce öğretmeni olarak çalışan S. polise verdiği ifadesinde, bindiği özel toplu taşıma aracının şoförü İbrahim T.’nin kendisini inmek istediği yerde indirmeyip, otobüsü boş bir araziye çekerek, önce bayılıncaya kadar boğazını sıktığını ardından da kendisine tecavüz ettiğini anlatmıştı.

Yaşanan bu olayla alakalı soruşturmaların yürütüldüğü belirlendi.

Kamupersoneli.net | AA