Gündem

AK Parti Anket Yaptı! Halkın Çoğunluğu Değişimden Yana

AK Parti her ay yapmış olduğu ankette vatandaşa değişimi sordu. Anket sonuçlarına göre halkın yüzde 50’den fazlası yapılan değişimin doğru karar olduğu yönünde söyledi.

5,5’lik Oy Oranına Sahip

AK Parti yönetimi, son dönemlerde bazı anket şirketlerinin İYİ Parti’yi yüzde 10’nun üzerinde bir oy oranı ile gösteren araştırmalar yayınlaması üzerine, Türkiye genelinde bir kamuoyu yoklaması yaptırdı. Vatandaşlara çapraz sorular yöneltilerek yapılan araştırmada, İYİ Parti’nin en fazla yüzde 5,5’lik oy oranına sahip olduğu tespiti yapıldı. 

İYİ Partiye 2 Puan Kayma 

AK Parti kaynaklarına göre, İYİ Parti’ye 2 puan CHP, 2,5 puan MHP tabanından kayma olduğunu, 1 puan ise diğer parti tabanlarından oy geldiğini dile getirdi. AK Parti tabanından İYİ Parti’ye herhangi bir kayma olmadığı belirtildi. 

AK Parti kurmayları, “Biz 1 Kasım 2015’teki yüzde 49,5’lik oy oranımızı koruyoruz. Bu nedenle 1 Kasım’da bize oy verenlerden İYİ Parti’ye kayanlar yok denecek kadar az” ifadesine yer verildi. Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın bireysel desteğinin, partiye verilen desteğin her zaman üzerinde çıktığını belirten AK Parti kaynakları, son araştırmada da Erdoğan’a vatandaşın verdiği desteğin yüzde 56 olduğunu belirtti. 

Son günlerde, kararsız seçmenin oranın yüzde 25-30’larda olduğuna yönelik iddiaların da doğru olmadığını belirten AK Parti kurmayları, kendi anketlerinde bu oranın yüzde 11 civarında çıktığını dile getirdi.

Yüze 50’nin Üzerinde Destek

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın Genel Başkanlık koltuğuna oturduktan sonra AK Parti’de başlattığı değişim ve yenilenme operasyonlarına da Türkiye genelinde yüzde 50’nin üzerinde destek geldi. AK Parti kaynakları, yenilenme operasyonuna verdiği desteğin daha yüksek olduğu vurgulandı. Parti kaynakları; “Biz zaten bu değişimi yaparken, milletin beklentilerini dikkate alarak yaptık” şeklinde konuştu.

En Önemli Sorun Terör ve Ekonomi

Yapılan araştırmalarda, Türkiye’nin yaşadığı problemlerle ilgili görüşleri de soruldu. Söz konusu soruya ilişkin vatandaş ülkenin en önemli problemini terör ve ekonomi olarak görüyor. Ayrıca artan enflasyon, hayat pahalılığı ve işsizlik de öncelikli problemler arasında yer alıyor.

AK Parti tarafından yapılan araştırmada TEOG sınavının kaldırılmasının da vatandaşlar tarafından olumlu bakıldığı belirtildi.

Kamupersoneli.net – ANKARA