Gündem

AK Parti: Belediye Başkanları Yanlış Yollara Tevessül Etmişlerdir

AK Parti Sözcüsü Ömer Çelik, İçişleri Bakanlığı tarafından Diyarbakır, Mardin ve Van büyükşehir belediye başkanlarının görevden uzaklaştırılması kararı hakkında değerlendirmelerde bulundu.

AK PARTİ’DEN BELEDİYE BAŞKANLARI AÇIKLAMALARI

Ömer Çelik açıklamalarında bu belediye başkanlarının yine hukukun içerisinde hareket etmek yerine yanlış yollara tevessül ettiğini belirtti. Konu hakkında AK Parti sözcüsü Çelik açıklamalarında şu ifadelere yer verdi:

“Sonuçta Anayasa’nın verdiği yetki kullanılarak, halkın verdiği yetkinin bunlar tarafından teröre hizmet yoluyla kirletilmesinin önüne geçmek için bu şekilde bir tedbir alınmıştır.”

DAHA ÖNCEDE YAŞANMIŞTI

Ayrıca AK Parti Sözcüsü Ömer Çelik açıklamalarında bu durumun daha önce Türkiye’de yaşandığını hatırlattı.

AK Parti Sözcüsü Çelik’in açıklamaları şöyle oldu:

“Maalesef çukur olayları zamanında ve öncesinde bir takım belediyelerin terör örgütüne, belediyenin imkanlarını kullandırdıkları, terörle bağlantılı kişileri istihdam ettikleri, halka hizmet için verilen hizmet araçlarını terör örgütüne çeşitli yollarla lojistik sağlamak için kullandıkları biliniyor. Bunun tekrar edilmemesi için pek çok çağrı yapıldı. Esas mesele halkın oyuyla seçilmiş olanların, hukuk devletinin kuralları içinde halka hizmet etmesidir.

Ama terörle ilgili olarak bahsedilen iddialar daha öncesinde de yaşanmış olanlar, maalesef yeniden bu belediye başkanları tarafından aynen tekrar ediliyor. Dolayısıyla hukuk devletinin ilkeleri icabı, bu kişiler görevden el çektiriliyor.”