Gündem

AK Parti Belediye Başkanlarının İstifası İçin Süreci Hızlandırdı

AK Parti son MKYK toplantısında Ankara, Balıkesir, Bursa, Düzce ve Niğde belediye başkanlarının istifalarına karar verildi. Bu doğrultuda sadece Düzce ve Niğde Belediye Başkanları istifa etti. Bu durum partide sıkıntılı bir süreç yaşanmasına neden oldu. 

Düzce Belediye Başkanı Mehmet Keleş’in ardından dün de Niğde Belediye Başkanı Faruk Akdoğan, başkanlık görevini bıraktığını açıkladı. Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ise sadece Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Melih Gökçek dışında diğer belediye başkanlarıyla bir görüşme yapmadı.

İÇİŞLERİ BAKANI DA GÖRÜŞTÜ

Bu sürecin uzamasının partiye zarar vereceğinin konuşulması üzerine önce İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, ardından da Başbakan Binali Yıldırım’ın devreye girdiği bildirildi. Konu ile ilgili olarak İçişleri Bakanı Süleyman Soylu’nun bir hafta önce Bursa ve Balıkesir Belediye Başkanları ile görüşme yaptığı bildirildi. Bunun yanı sıra bu süreç, belediye başkanlarının istifaya direnmesi durumunda partiden ihraç edilmeyecekleri ve bakanlık tarafından azledilecekleri anlamına geldi.

GEREĞİNİN YAPILMASINI İSTEDİ

Başbakan Binali Yıldırım ise Hürriyet Gazetesinden  Nuray Babacan’ın aktardıklarına göre 14 Ekim 2017 tarihinde Balıkesir Belediye Başkanı Edip Uğur’la, dün de Bursa Belediye Başkanı Recep Altepe’yle görüştü. Başbakan Binali Yıldırım bu sürecin uzatılmasının hem parti hem de başkanların aleyhine sonuç doğuracağına ilişkin değerlendirmelerde bulundu. Ayrıca Başbakan Yıldırım’ın bir an önce gereğinin yapılmasını istediği iddia edildi.

KAMUPERSONELİ.NET | ANKARA