Gündem

AK Parti'de istifa depremi: 7 il başkanı istifa etti

AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Erkan Kandemir tarafından bugün yapılan açıklamada, “Yeni bir tazelenme ihtiyacı var. Önümüzdeki günlerde görev değişiklikleri olacak. Bir kısım istifalar olacak. Bulundukları görevlerden istifa edip başka görevler alacaklar”  ifadeleri kullanılmış ve istifalar geleceği açıklanmıştı. Kandemir’in açıklamaları sonrasında AK Parti Kütahya İl Başkanı Ali Çetinbaş görevinden istifa ettiğini açıkladı. 

İLK İSTİFA HABERİ KÜTAHYA’DAN GELDİ

İlk istifa haberini açıklayan AK Parti Kütahya İl Başkanı Ali Çetinbaş, “Yapmış olduğum bu görevi ömrüm boyunca onurla taşıyacağımı ve Cumhurbaşkanımız ve Genel Başkanımız Recep Tayyip Erdoğan’ın istikametinden ayrılmayacağımı bilmenizi isterim. Hakkınızı helal ediniz. Baki selam ve muhabbetle” dedi.  İkinci istifa ise AK Parti Manisa İl Başkanı Berk Mersinli’den gelmiş ve sonrasında ise üçüncü istifa haberi  AK Parti Kırşehir İl Başkanı Muzaffer Aslan’dan gelmişti.

AK Parti'de istifa depremi: 7 il başkanı istifa etti

AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Erkan Kandemir

DÖRT DÖNEM İL BAŞKANI OLAN ÜNEK DE İSTİFA ETTİ

Amasya AK Parti İl Başkanı olarak dördüncü görev yılında istifa eden Mehmet Ünek ise dördüncü istifa eden il başkanı oldu. Ünek istifa haberini “3 Temmuz 2014 tarihinde Sayın Cumhurbaşkanımızın tensipleriyle başladığım Amasya Akparti İl Başkanlığı görevimden, kongre sürecimizin başlaması ve yeni gelecek arkadaşlarımızın önünü açabilmek için, Genel Merkezimizin ve Cumhurbaşkanımızın müsaadesiyle ayrılıyorum.Bundan sonra Ak partimizin bir neferi olarak, Sayın Cumhurbaşkanımızın emrinde çalışmaya, davama ve partime hizmet etmeye devam edeceğim. Tüm hemşehrilerime ve Çalışma arkadaşlarıma teşekkür ediyorum.” diyerek duyurmuştu.

AK Parti'de istifa depremi: 7 il başkanı istifa etti

Ünek’in ardından beşinci ve altıncı istifa ise AK Parti Siirt İl Başkanı Fuat Özgür Çalapkulu ve Iğdır İl Başkanı Ahmet Tutulmaz’ın istifa etmesiyle geldi .

SON İSTİFA BALIKESİR’DEN GELDİ

Son olarak istifa rüzgarı AK Parti’de Balıkesir’e doğru esti ve AK Parti Balıkesir İl Başkanı Ahmet Sağlam, görevinden istifa etti. AK Parti Genel Başkanı ve Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın da onayı ile görevinden istifa ettiğini duyuran Sağlam, “13 Aralık 2018’de Genel Başkanımız ve Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan Beyefendi’nin tensipleriyle göreve geldiğim günden bugüne milletimize olan inancımız ve dava ruhumuzla hareket ettik. Yeni dönemde aday olmayı düşünmüyorum. Bundan sonraki sürecin daha sağlıklı yürütülmesi ve bu makama ve davamıza uygun yeni başkan arkadaşımızın başkanlığında önümüzdeki delege ve kongre sürecinde yeni yapılanmanın sürdürülmesinin daha etik olduğu düşüncesiyle müsaade istedim.

AK Parti'de istifa depremi: 7 il başkanı istifa etti

Genel Merkez ile yapmış olduğumuz istişareler sonucunda Sayın Genel Başkanımız ve Cumhurbaşkanımızın da onayı ile 19/11/2019 tarihi itibariyle istifamı sunmuş bulunmaktayım. AK Parti davamızın hizmet maratonu bir bayrak yarışıdır. Partimizin yüklendiği misyonu gücümüz oranında ilimizde görev süremiz boyunca taşımaya çalıştık. Bundan sonra da taşımaya devam edeceğiz. Görev sürem boyunca yanımda hissettiğim tüm teşkilatımıza, ana kademe, kadın kolları ve gençlik kollarımızın her bir bireyine ve milletimize teşekkürü bir borç biliyorum. Tüm teşkilatımıza ve milletimize hakkım varsa helal olsun. Sizler de hakkınızı helal edin. Çıktığım yolda gerek Cumhur İttifakı kurduğumuz MHP İl Başkanına, gerek CHP İl Başkanına, gerekse İYİ Parti İl Başkanına ve ilçe başkanlarına da gösterdikleri samimiyet ve davranışlarından dolayı teşekkür ederim.” diyerek istifa ettiğini açıkladı.