Gündem

AK Parti'de istifa depremi: Yanlış kararların bir parçası olmayacağım!

Eski Başbakanlardan Ahmet Davutoğlu ve eski bakanlardan Ali Babacan’ın yeni parti hazırlığında olduğu bu süreçte AK Parti’de çok büyük bir istifa depremi yaşanıyor. AK Parti il başkanlarının istifa etmesinin ardından krtitik isimler de istifa açıklaması yaparak AK Parti’den ayrılıyor.

HALKA HİZMET HAKKA HİZMET DÜSTURU DEĞİŞTİ

“Ben değişmedim ancak içinde gururla yer aldığım ‘Halka hizmet, Hakka hizmettir’ düsturu ile görev yaptığım partimin değiştiğini üzülerek müşahade ediyorum.” diyerek istifa ettiğini açıklayan Büyükçekmece AK Parti Meclis Üyesi ve AK Parti’nin eski İstanbul İl Başkan Yardımcısı olan Habibe Çiftcioğlu Başer’in istifası gündeme bomba gibi düştü.

DAVANIN YERİNİ MENFAAT ALDI

“Artık davanın yerini menfaatin aldığı bir döneme girdik” diyen Başer “Partimizin gidişatı, yanlış alınan kararlar ve uygulamalar sebebiyle, artık bu yapının bir parçası olamayacağım kanaatine vardım. Uzun yıllar bünyesinde severek görev yaptığım, hizmet ettiğim, emek verdiğim partimden, Ak Partiden istifa etme kararı aldım.” ifadelerini kullandı.

AK Parti'de istifa depremi: Yanlış kararların bir parçası olmayacağım!

Başer”in istifa açıklamasının tam metni şöyle;

Kendimi bildim bileli inançlarım, değerlerim ve davam oldu. Hayatım boyunca tüm kararlarımı bu inanç ve değerler doğrultusunda aldım 
Gün geldi; Rabbim bana bu davaya fiilen de hizmet etmeyi nasip etti. Ak Parti’de İstanbul İl Yönetim Kurulu Üyeliği ve İstanbul İl Başkan Yardımcılığı görevlerinde bulundum Hali hazırda Belediye Meclis Üyesiyim. Ben değişmeditn. İnançlarım, değerlerim, kendimi bildim hileli aynı. Ancak, bu değerleri temsil ettiği ve davama hizmet ettiği için, içinde gururla yer aldığım, “Halka hizmet, Hakka hizmettir” düsturu ile görev yaptığım partimin değiştiğini üzülerek müşahede ediyorum. Artık davanın yerini menfaatin aldığı, adalet ve liyakat düsturlarının içinin boşaltıldığı bir döneme girdik.

Gerek parti gerekse ülke yönetiminde yol ve yön değiştiren, her geçen gün ülkemiz adına kötü bir gidişat sergileyen, toplumun beklentilerine çözüm üretmekte zorlanan bir yönetimin içinde yer almama kararını vermiş bulunuyorum Bu gerekçelerle Ak Parti ile aramdaki bağları soıllandirmak amacı ile Ak Parti üyeliğinden istifa edlyorum. 

AK Parti'de istifa depremi: Yanlış kararların bir parçası olmayacağım!