Gündem

AK Parti'den Çok Önemli Askerlik Süresi ve Bedelli Açıklaması

AK Parti Grup Başkanvekili Mustafa Elitaş Habertürk TV’nin konuğu oldu ve gündeme ilişkin çeşitli açıklamalarda bulundu. Konu hakkında AK Parti Grup Başkanvekili Mustafa Elitaş bedelli askerlik hakkında değerlendirmelerde bulundu.

BEDELLİ ASKERLİK AÇIKLAMASI

AK Parti Grup Başkanvekili Mustafa Elitaş bedelli askerlik hakkında 750 800 bin her yıl askerlik çağı gelen kişinin olduğunu TSK’nın yılda 300 bin asker alma kapasitesi olduğunu ve TSK’nın 4 ayda bir yapılan devrelerini 3 ayda bire düşürerek askerlik süresini kısaltmak ya da Başbakan Binali Yıldırım’ın dediği gibi bedeli mukabilinde askerliğini ifa etmiş sayması gerektiğini bildirdi. İşte Elitaş’ın açıklaması:

“750 800 bin her yıl askerlik çağı gelen kardeşimiz var. TSK’nın yılda 300 bin asker alma kapasitesi var. Ya TSK’nın 4 ayda bir yapılan devrelerini 3 ayda bire düşürerek askerlik süresini kısaltmak ya da Başbakanımızın dediği gibi bedeli mukabilinde askerliğini ifa etmiş saymak. Sanırım yeni hükümetin ilk gündemlerinden biri bu kanun olarak gelecek. Bu işlerin hükümetle uyumlu olarak yapılması gerekir.”

KAMUPERSONELİ.NET – ANKARA

Bir Yorum

  1. Bu nasıl bir açıklama 20 kez aynı şey tekrar ediliyor askerlik süresi düştü mü dusmedimi

  2. Allahım ya 80milyon hayatı bir adamın dudakları arasında madem profosyonel orduya geçtik ıhtiyaçtan fazla yığılma var neden ďüşmüyo bu askerlik hiç bir kurum emir almadan bi halt yapamıyor muhalefet başbakan ďüzenlenmesi düşürülmesi gerek diyo ama emi gelmiyor seçim sandıklarında böğulun inşAllah ne diyim olan bizlere oluyo.

  3. Komutanları tatmin etmekten baska birsey degil 12 ay nedir isinden gucunden Butun hayatini etkiliyor 2018 düsurun artık 29 yasında nasıl gidecez askere cocuk es Kim bakacak