Gündem

AK Parti'den İstanbul Açıklaması: Fark Azaldı

AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Ali İhsan Yavuz İstanbul seçimleri hakkında açıklamalarda bulundu. Yavuz söz konusu açıklamalarında İstanbul’da geçersiz oyların yeniden sayılmasıyla CHP ile aralarındaki farkın 18 binlerin altına indiğini ifade etti.

 AK Parti 31 Mart yerel seçim sonuçlarına itirazda bulunarak geçersiz oyların yeniden sayılmasını istemişti. Yapılan itirazlar sonucu İstanbul’un 76 ilçe kurulunda çalışmalar devam ediyor. 15 ilçede, 23 ilçe seçim kurulundaki geçersiz oyların sayımı tamamlandı.

ÇALIŞMALAR DEVAM EDECEK

Akşam Gazetesinşin aktardıklarına göre sayımlarla ilgili önceki gece açıklama yapan Ali İhsanYavuz şunları söyledi: “AK Parti lehine yazılan oy 13 bin 969’dur. Uğraşımız devam edecek, çalışmalarımız devam edecek ve göreceksiniz çok daha farklı rakamlara ulaşmış olacağız. 4 ilçemizde de İlçe Seçim Kurulu kararları sonucu oyların tamamı sayıldı.”

EKSİK VARSA TAMAMI SAYILIYOR

Ali İhsan Yavuz açıklamalarının devamında şu ifadelere yer verdi:

“Bunlar Çatalca, Silivri, Maltepe ve Çekmeköy. 2 ilçemizde de sadece birer seçim kurulunda oyların tamamı sayılıyor. Kartal’ın İkinci İlçe Seçim Kurulu’nda ve Ataşehir’in İkinci İlçe Seçim Kurulu’nda da oyların tamamı sayılıyor. Kalan 33 ilçede sadece geçersiz oyların sayımı var ancak İl Seçim Kurulu kararı gereğince maddi eksiklikler varsa torbada o durumda da torbanın tamamının sayımı yoluna gidiliyor. “

15 İLÇEDE SAYIM TAMAMLANDI

İstanbul’da geçersiz oyların yeniden sayımı tamamlanan ilçeler şöyle: Ümraniye, Üsküdar, Beykoz, Şişli, Fatih, Bakırköy, Büyükçekmece, Sultanbeyli, Başakşehir, Adalar, Sarıyer, Bayrampaşa, Eyüpsultan, Şile, Tuzla. Ayrıca Bayrampaşa, Sultanbeyli ve Fatih ilçelerinin ıslak imzalı sayım tutanaklarının da İl Seçim Kurulu’na gönderildiği öğrenildi.

21 iLÇEDE DEVAM EDiYOR

Sayım devam eden yerler şöyle; Pendik, Kartal, Maltepe, Bahçelievler, Esenyurt, Sancaktepe, Gaziosmanpaşa, Beyoğlu, Çekmeköy, Bağcılar, Esenler, Silivri, Zeytinburnu, Arnavutköy, Çatalca, Beşiktaş, Kadıköy, Sultangazi, Küçükçekmece, Kağıthane, Beylikdüzü. Cuma itibarıyla geçersiz oyların yüzde 35’inin sayıldığı açıklanmıştı. AK Parti, sayım oranı arttıkça farkın kapanacağını savunuyor. Seçimde 31 bin sandığı ayrı ayrı kurullar sayıyordu. Şimdi ise ilçe seçim kurulları oyları sayıyor, sandık sayısı fazla olduğu için zaman alıyor.

Bir Yorum

  1. Iki coçugum içinde ıse ihtiyacım var guvenlik gorevlisi ne zaman alinacak