Gündem

AK Parti'den Önemli Açıklama: FETÖ'cü Bazı Subaylar NATO'da Kalıyor

AK Parti Genel Başkan Yardımcısı ve Parti Sözcüsü Ünal yaptığı açıklamalarında 15 Temmuz sonrasında FETÖ’cü bazı Türk Silahlı Kuvvetlerine sızmış subayların NATO’da kaldıklarını bildiklerini söyledi.

AK Parti Genel Başkan Yardımcısı ve Parti Sözcüsü Mahir Ünal Yenişehir Kapalı Spor Salonu’nda düzenlenen AK Parti Rize 6. Olağan İl Kongresi’nin ardından gazetecilerin gündeme ilişkin sorularını yanıtladı. Mahir Ünal gazetecilere yaptığı açıklamasında “15 Temmuz sonrası FETÖ’cü bazı Türk Silahlı Kuvvetlerine sızmış subayların NATO’nun içinde kaldığını biliyoruz ve maalesef AB ülkelerinin bu FETÖ’cü artıkları koruduğunu da biliyoruz.” ifadelerine yer verdi.

“GELDİLER YENİLDİLER”

Ayrıca bir gazeteci tarafından AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Mahir Ünal’a “CHP’li bir vekilin 15 Temmuz’a yönelik açıklamaları var, toplumdan da tepki görmüş durumda, nasıl değerlendiriyorsunuz?” şeklinde bir soru soruldu. Bunun üzerine Mahir Ünal bir açıklama yaparak bunun yeni bir şey olmadığını ifade ederek “15 Temmuz gecesi verdiğimiz 250 şehit, 2 binin üzerinde gazimiz var. Şu anda, şehitlerimizin kemikleri sızlıyor. Bu kabul edilebilir bir durum değil. Buradan şunu söylemek istiyorum, Gezi’de geldiler yenildiler, 17-25 Aralık’ta geldiler yenildiler, 15 Temmuz’da yenildiler. Şimdi yine birilerinin kulaklarına bir şeyler fısıldanıyor ve önümüzdeki süreçte yine bir psikolojik harekat söz konusu bunlar tarafından.” dedi.

“DURMAK BİLMEYİZ”

Ayrıca Mahir Ünal açıklamalarının devamında “Bu da bunun bir parçası, bunu böyle görmek gerekir, ’17-25 Aralık tekrardan Amerika’da pişirilip Türkiye’ye dönük tekrardan bir operasyon söz konusuymuş, Türkiye’ye dönük yeni bazı yaptırımlar uygulanacakmış.’ Bugün kongrede Cumhurbaşkanı’mız açık bir şekilde söyledi; Mehmet Akif’in o muhteşem şiiriyle cevap verdi. ‘Cehennem olsa gelen göğsümüzde söndürürüz, bu yol ki Hakk yoludur, durmak bilmeyiz yürürüz.” ifadelerini kullandı.

KAMUPERSONELİ.NET | ANKARA