Gündem

Ak Parti Genel Başkan Yardımcısı Sorgun: Dönüm Noktasındayız

AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Ahmet Sorgun, anayasa değişikliği konusundaki referandumda Şırnak’ın, Cizre’nin, Silopi’nin, İdil’in, tüm Güneydoğu ile Türkiye’nin en güzel sınavı vereceğine inandığını belirtti. 

Sorgun, beraberinde AK Parti Konya Milletvekili Abdullah Ağralı, Aydın Milletvekili Abdurrahman Öz ve İzmir Milletvekili Hamza Dağ ile AK Parti Cizre İlçe Başkanlığını ziyaret etti. Sorgun’u İl Başkanı Mehmet Aşan, İlçe Başkanı Cihan Güven ve AK Parti İl Kadın Kolları Başkanı Hatice Atan karşıladı. 

Cizre’nin geçmişten bugüne kadar ilmin şehri olarak anıldığını vurgulayan Sorgun, ülkenin, bölgenin, coğrafyanın ve insanlığın bir cendereden geçtiğini söyledi.

“Renkleri, dilleri, ırkları, cinsiyetleri, meşrepleri, mezhepleri ne olursa olsun biz kardeşiz ve bir bütünüz” diyen Sorgun, şöyle konuştu:

“Şiddetle, terörle, çukurla aranıza mesafe koydunuz. Bu da çok çok önemli bir şeydir. Çünkü biz bir milletiz. 15 Temmuz olduğunda bazıları zannetti ki ‘Acaba bir şey olur mu’ diye farklı hislere kapıldı. Nasıl İstanbul’da köprüde, Ankara Kızılay’da, Konya’da Mevlana Meydanı’nda herkes bayrağını alıp koşmuş ise Cizre’de, Silopi’de, Şırnak’ta, İdil’de, Hakkari’de de o gece zorbalara karşı duruldu. Milletin seçtiklerini devirmeye karşı, milli iradeye karşı, hukukun üstünlüğüne karşı zoraki milletin silahlarını millete çevirmek isteyenlere asla geçit vermediniz. Ben Cizrelileri bir kez daha tebrik ediyor, alnınızdan öpüyor ve Allah razı olsun diyorum.”

Anayasa değişikliğine ilişkin referanduma da değinen Sorgun, “Bu yükte hafif, pahada çok ağır bir halk oylamasıdır. Yükte hafif dediğim, aday adayı yok, meclis adayı yok, belediye başkanı yok, belediye meclis üyesi yok, milletvekili adayı yok, muhtar adayı yok, cumhurbaşkanı adayı yok ve partiler yok. Sadece halkın seçimi var. Bu bakımdan bu görünüşte çok kolay ama çok önemli bir tarihin dönüm noktasındayız. 16 Nisan’da yapılacak referandumda Şırnakımızın, Cizremizin, Silopimizin, İdilimizin bütün bölgemizin ve Türkiyemizin en güzel sınavı vereceğine inanıyorum.”

Sorgun ve beraberindeki milletvekillerine Cizre’nin tarihi ve kültürel güzelliklerinin yer aldığı tablolar hediye edildi.

KAMUPERSONELİ.NET | ANKARA