Gündem

AK Parti Grup Başkanvekili Bülent Turan'dan CHP'ye Yönelik Açıklama

AK Parti Grup Başkanvekili Bülent Turan, CHP Genel Başkan Yardımcısı ve Parti Sözcüsü Selin Sayek Böke’nin yapmış olduğu açıklamalara ilişkin bazı değerlendirmelerde bulundu. AK Parti Grup Başkanvekili Turan konuya ilişkin şu ifadelerde bulundu. “Sayın sözcünün ifade etmiş olduğu ‘Meclisten çekiliriz’ tarzı söylemin, vahim bir söylem olduğunu düşünüyorum.”

Bülent Turan ayrıca, Halk oylamasının ardından ortada bir sonuç olduğunu, sonuçla ilgili usul tartışmalarının, kendilerinin değil Yüksek Seçim Kurulunun (YSK) işi olduğunu belirten AK Parti Grup Başkanvekili Bülent Turan, “CHP’nin ilgilileri, itirazlarını yapacaklar, buna ilişkin kararları da YSK, yine kanuna, anayasaya, kendi teamüllerine uygun şekilde verecektir. Bu bizim tartışmamız değil. Bu tartışma YSK’nın tartışması ancak biz şunu biliyoruz, ‘evet’ oyları net bir şekilde, yüzde 50’den fazla sonuçla sandığa yansımıştır.” ifadelerinde bulundu. 

”SEÇİM BİTTİĞİNDE CHP FABRİKA AYARLARINA GERİ DÖNER”

Konuşmasına şu ifadelerle devam eden Bülent Turan “Sayın Sözcünün ifade etmiş olduğu ‘Meclisten çekiliriz.’ tarzı söylemin, vahim bir söylem olduğunu düşünüyorum. Biliyorsunuz CHP Lideri Sayın Kılıçdaroğlu, kampanya döneminde çok naif bir dil kullanmıştı, çok saygılı bir kampanya, sözüm ona yürütmüştü. Biz de demiştik ki seçim bittiği akşam tekrar CHP fabrika ayarlarına geri döner ve tekrar eski CHP olur. Nitekim geldiğimiz yerde onu görüyoruz. Halk ‘evet’ demediği için bunlara, tuttular tekrar halkı aşağılayan, usule itiraz eden, daha ötesi ‘Meclisten çekiliriz.’ tarzı, marjinal partilerin yapacağı söylemlere başvurmaya başladılar. Ben ümit ediyorum, CHP’nin yöneticileri, seçmenleri, bu tarza, demokratik olmayan bu dile bir ayar verecektir, bu gidişata bir ‘dur’ diyecektir. Bu fabrika ayarlarına, aslında milletin ayarlarına dönmek gerektiğini hatırlatacaktır diye düşünüyorum.”

“Bu dilin, demokrasiyi zehirleyen, milletten yetki almayan bir yaklaşımın dili” olduğunu vurgulayan Turan, “Meclisten çekilme yetkisini size kim verdi? Millet size, ‘Meclise gidin, işinizi yapın, bizim haklarımıza, kanunlarımıza sahip çıkın, muhalefet görevini yapın’ diye bu yetkiyi verdi. Biz 2019’a kadar yetkilendirilmiş vekilleriz, tüm partilerle beraber. O yüzden CHP’nin Sayın Sözcüsünün bu konuda söylemiş olduğu iddianın vahim, temelsiz olduğunu ve tekrar gözden geçireceklerini düşünüyorum. açıklamalarında bulundu. 

” SÖZ DE KARAR DA MİLLETİNDİR”

Referandumun geride kaldığını ifade eden Bülent Turan  “Söz de, karar da milletindir. Buna ilişkin tartışmalar bizim açımızdan geride kalmıştır. Ben yeni dönemin tekrar hayırlı olmasını ümit ediyorum. Her siyasi partinin, uzlaşı içerisinde daha çok yeni yasalara yoğunlaşması gerektiği kanaatindeyim. Yeni dönemde birçok meselenin, birçok yasanın tekrar gözden geçirilmesi gerekliliği var. Bir uzlaşı içerisinde bütün partilerin bu sürece katkı sağlayacağını ümit ediyorum.” değerlendirmesini yaptı. 

” CHP BU SÖYLEMİ GÖZDEN GEÇİRECEKTİR”

Bir gazetecinin, “Meclisten çekilme kararı alınması durumunda, bir ara seçim, erken seçim mi söz konusu olacak?” sorusu üzerine Turan, “Öncelikle CHP’nin bu söylemi tekrar gözden geçireceğini ve revize edeceğini düşünüyorum. Ötesi bir durum olursa biz 2019’a kadar yetki aldık. Biz milletin emir kullarıyız. Millet bize görev verdi, son gününe kadar görevimizi yapmak için gayret edeceğiz. Dolayısıyla bir başka partinin Meclise gelmesi, gelmemesi… Bunu daha önce HDP de benzer ifadeler kullandı, denedi, bir dönem ara verdi. Bizim açımızdan çok önemli değil, bizim millete karşı sorumluluğumuz var. Milletin verdiği yetkiyi 2019’a kadar kullanacağız.” ifadelerini kullandı.

Kamupersoneli.net ANKARA