Gündem

AK Parti Kongreleri Tamamlanan İlçe Sayısı Belli Oldu

AK Parti Teşkilatlardan Sorumlu Genel Başkan Yardımcısı Mustafa Ataş AK Parti ilçe kongreleri hakkında çeşitli açıklamalarda bulundu. Mustafa Ataş açıklamalarında kongresi tamamlanan ilçe sayısını açıkladı.

757 İLÇE KONGRESİ TAMAMLANDI

AK Parti Teşkilatlardan Sorumlu Genel Başkan Yardımcısı Mustafa Ataş açıklamalarında AK Parti kongre sürecine ilişkin çeşitli bilgiler verdi. Mustafa Ataş açıklamalarında 19 Ağustos 2017 tarihinden itibaren toplamda 757 ilçe kongresinin tamamlandığını bildirdi. Ayrıca Mustafa Ataş açıklamalarının devamında 2015 ilçeden 8 tanesinde atama yoluyla görevlendirme yapıldığını ve kalan ilçelerde ise Ocak ayı sonuna doğru bitirme planının olduğu bildirildi.

Ayrıca Mustafa Ataş açıklamalarında büyükşehir statüsünde olan 8 ilin ilçe kongrelerini tamamladıklarını hatırlattı ve büyükşehir olmayan illerden 48’inde ilçe kongrelerini bitirdiklerini ifade etti. 

Mustafa Ataş 2018 yılı Ocak ayı sonuna kadar 24 ilin kongrelerini planladıklarını da ifade ederek açıklamalarına devam etti. Açıklamalarına devam eden Mustafa Ataş Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın da katılımları ile 4 ili daha ilave edebileceklerini ifade etti.

Tüm bunların yanı sıra Mustafa Ataş, Başbakan Binali Yıldırım’ın da Cumartesi günü Artvin, Ardahan Pazar günü ise Çankırı ve Kırıkkale il kongrelerine katılacağını bildirdi. Ayrıca 23 Aralık 2017 tariihinde Hakkari ve Şırnak kongreleri gerçekleştirilecek. Hakkari ve Şırnak Kongrelerine Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan da katılım yapacak.

KONGRELER MART AYI SONUNDA BİTECEK

Açıklamalarında “23 il başkanı ataması gerçekleştirdik. 7 il başkanlığımızın ataması yapılmadı, çalışmalarımız devam ediyor. Genel Başkanımız ile uygun bir vakit bulabildiğimiz zaman, 7 il başkanımızın da atamasını inşallah gerçekleştireceğiz. Bu iller, Van, Diyarbakır, Mardin, Hatay, Burdur, Bingöl ve Kastamonu illerinden oluşuyor.” diyen Mustafa Ataş açıklamalarına Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın yapacağı mülakatlar ile illerin il başkanlıklarına atama yapılacağını ve en geç Mart ayının sonuna kadar kongreleri bitirme planlarının olduğunu ifade ederek son verdi.

KAMUPERSONELİ.NET | ANKARA