Gündem

AK Parti'li Milletvekillerinden Bülent Arınç Tepkisi: İstifa Etsin

Meclis eski başkanı ve Cumhurbaşkanlığı Yüksek İstişare Kurulu (YİK) üyesi Bülent Arınç yaptığı açıklamalarında “KHK’lar bir faciadır, özür diliyorum” ifadelerine yer vermişti. Arınç’ın bu açıklamaları AK Parti’de büyük tepkiye neden oldu. 

MİLLETVEKİLLERİNİN GÖRÜŞLERİ

AK Parti içinde de, Arınç’ın açıklamaları büyük tepki geçti. Bazı milletvekilleri hem Genel Merkez yönetimine, hem de Meclis grubu yöneticilerine bu rahatsızlığını iletti. Milletvekilleri parti yöneticileri ile görüştü şu görüşü dile getirdi:

“Arınç’ın bu açıklamaları ilk değil, daha önceki bazı söylemleri de bizi zor durumda bırakmıştı. KHK’lılar konusundaki açıklaması ise artık bardağı taşırdı. Tabandan bize bu konuda tepki geliyor. Sayın Cumhurbaşkanı artık bu işi çözsün. Hem AK Parti içinde olacaksın, hem de AK Parti’yi eleştireceksin. FETÖ mücadelesini de sulandırıyor. Çok büyük rahatsızlık var. Bazı eski bürokratların FETÖ suçlaması sebebiyle şimdi yumurta sattığını, temizliğine gittiğini söylüyor. Kim bu adamlar çıksın açıklasın. Ayrıca bahsettiği bazı isimler ve örnek verdiği kişiler FETÖ’nün ta kendisi. Ama masum göstermeye çalışıyor”

BÜLENT TURAN’DAN SERT TEPKİ

Bülent Arınç’ın açıklamalarına en sert tepki ise AK Parti Grup Başkanvekili Bülent Turan’dan geldi. Bülent Turan açıklamalarında şu ifadelere yer verdi:

“Kim olursa olsun, babamın oğlu da olsa yanlış yapıyorsa “dur” derim. Arınç’ın KHK ifadesi tam bir faciadır. Eğer bir hata varsa gerekli adımlar atılıyor. Ama bunu ekranlarda söylerseniz olmaz. ‘Şahsi kanaatim’ demek olmaz. Çünkü siz YİK üyesiniz. Söyleyeceğiniz bir şey varsa Cumhurbaşkanı’na söylersiniz. Ben inanmıyorum ama Danıştay üyesi pompacı olmuşsa bunu gider söylersiniz. ‘KHK’lar fecaat’ derseniz, onun altına imza atan Erdoğan’a “feci” demiş olursunuz. Ben Arınç’ın yerinde olsam, Cumhurbaşkanımızın ‘Esefle karşıladım’ açıklamasından sonra, YİK toplantısına gitmem istifa ederdim.”