Gündem

AK Parti'li Turan'dan Tezkere Açıklaması: Savaş Değil Barış Tezkeresidir

Birleşmiş Milletlerin (BM) Mali ve Orta Afrika Cumhuriyeti’nde icra ettiği harekat ve misyonlara katılımına ilişkin verilen yetkinin 1 yıl daha uzatılmasıyla ilgili Cumhurbaşkanlığı tezkeresi TBMM Genel Kurulunda görüşüldü. 

Tezkerenin görüşmeleri sırasında AK Parti Grup Başkanvekili Turan Suriye Irak tezkeresi hakında açıklamalarda blundu. Konu ile ilgili olarak Turan açıklamalarında Suriye-Irak tezkeresinin ülkenin evlatlarının ileride bedel ödememesi için bir adım olduğunu ifade ederek bu tezkerenin, Türkiye’nin Türkiye’den daha büyük bir ruhu olduğunun tescili anlamına geldiğini belirtti.

BÜLENT TURAN’IN AÇIKLAMALARI

AK Parti’li Bülent Turan’ın açıklamaları ise şyle oldu:

“Bu tezkere, savaş değil barış tezkeresidir. Bu tezkereyi belediyeden şehit yakınını atmayı görev bilenlerin anlamasını beklemiyoruz. Bu tezkereyi, Türk bayrağını tüm kimlik kartlarından çıkararak bir iş yaptığını zannedenlerin anlamasını asla beklemiyoruz. Bu tezkereyi Kandil’in vesayetinden kurtulamamış zavallıların anlamasını asla beklemiyoruz.

Bu tezkereye destek olmak milli bir görevdir. Askerimizin, polisimizin yanında olmayı bir görev bildik. Bir parti hariç, tüm partiler bu gururla beraber bu tezkereye ‘evet’ dediler.”