Gündem

AK Parti'li Ünal'dan gündeme damga vuracak sözler : Kiralık vekil!

AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Mahir Ünal AK Parti’den ayrılarak Gelecek Partisi adında yeni bir parti ortaya çıkaran eski AK Parti Genel Başkanı ve Başbakan Ahmet Davutoğlu ve “İsterlerse vekil veririm” diyen İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener’e yönelik önemli açıklamalar yaptı.

ABD’NİN SKANDAL KARARINA TEPKİ

ABD’nin almış skandal kararlar hakkında da açıklama yapan AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Mahir Ünal,  “Ermeni Yasa Tasarısı’nda olduğu gibi belli yaptırımlarla Türkiye’yi köşeye sıkıştırmaya çalışıyorlar. Bu da kaçınılmaz olarak Türkiye-Amerika ilişkilerine zarar veriyor. Senatoda bu kararın alınmasıyla birlikte Amerika Türkiye ilişkilerinde telafisi olmayan bir yara açıldı. Bugün ise yapılan tamamen tarihin siyasileştirilmesi, tarihin susturulup bir yaptırım aracı haline getirilmesinden ibaret. Bu durum, Türkiye Amerika ilişkilerine zarar verecek bir durum. Ermeni Yasa Tasarısında olduğu gibi belli yaptırımlarla Türkiye’yi köşeye sıkıştırmaya çalışıyorlar. Bu da kaçınılmaz olarak Türkiye Amerika ilişkilerine zarar veriyor. Senatoda bu kararın alınmasıyla birlikte Amerika Türkiye ilişkilerinde telafisi olmayan bir yara açıldı.” dedi.

KAMUOYU NEZDİNDE KARŞILIĞI GÖRÜNMÜYOR!

Kurulan yeni parti hakkında da açıklama yapan Ünal, “Siyasi oluşumları hayata geçiren toplama kadroların kamuoyu nezdinde de bir karşılığı görünmüyor. AK Parti içinde yeni bir siyasi oluşum hayata geçiremeyip, AK Parti’nin bütünlüğü ve lideri ile kurduğu ilişkiyi bozamayan bir grubun şu anda tam da bu motivasyonla yeni bir siyasal oluşuma gittiklerini görüyoruz. Bu siyasal oluşumun bir toplumsal karşılığının olmadığını görüyoruz. Bir siyasi parti siyasette bir boşluğu doldurmalıdır. Bir karşılığı olmalıdır. Eğer sizin doldurduğunuz boşluk, AK Parti’de aradığını bulamayanların küskünlüğünün karşılığı ise bu bir siyasal hareket değildir. Bu olsa olsa siyasette aradığını bulamayan, küskünlerin bir araya gelerek beraber ağlaşmalarından ibarettir.” ifadelerini kullandı.

KİRALIK VEKİL SÖZLERİ GÜNDEME DAMGA VURDU

İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener’in “isterlerse vekil veririm” sözlerinin hatırlatılması üzerine de Ünal, şunları söyledi:

“Türk siyasetinde bir bidat adeta oluşturdular. Bu, ‘kiralık vekil’ çok çirkin bir ifade farkındayım. Milletin iradesi kimsenin tekelinde değildir. Siz parti içi demokrasiden bahsedeceksiniz, millet iradesinden bahsedeceksiniz. Sonra milletin iradesiyle CHP’den ya da İYİ Parti’den seçilmiş vekilleri kiralayacaksınız. Sonra da diyeceksiniz ki demokrasiyi güçlendirmek için bunu yapıyoruz. Kusura bakmayın, buna kimse inanmaz. Milletin iradesi ile seçilmiş milletvekilleri bir genel başkanın iradesiyle bir yerlere kiralık olarak gönderilmez. Gönderiyorlarmış, hayrını görsünler. İşin siyasal ahlakı, siyasi etiği budur. Milletin sandıkta tecelli etmiş iradesi kutsaldır. O milletin sandıkta tecelli etmiş iradesi, bir genel başkanın talimatı ile bir başka siyasi partiye gönderilmez. Seçmen seçseydi onları seçerdi.”