Gündem

AK Parti MHP ve CHP Kudüs İçin Ortak Bildiri Yayımladı!

Türkiye Büyük Millet Meclisi Genel Kurulu’nda devam eden 2018 yılı bütçe görüşmeleri sırasında, Adalet ve Kalkınma Partisi, Milliyetçi Hareket Partisi ve Cumhuriyet Halk Partisi ortak bir bildiri yayımladılar. 

AK Parti, MHP ve CHP grup başkanvekillerinin imzasının bulunduğu bildiride dünyaya Kudüs çağrısında bulunuldu. 

3 PARTİDEN KUDÜS BİLDİRİSİ

TBMM Genel Kurulu’nda AK Parti Grup Başkanvekili Mustafa Elitaş, CHP Grup Başkanvekili Özgür Özel, MHP Grup Başkanvekili Erhan Usta’nın imzası bulunan Kudüs bildirisini TBMM Başkanvekili Ayşe Nur Bahçekapılı okudu. Söz konusu bildiride, Kudüs’ün üç semavi din için önem taşıdığı belirtilirken Kudüs’e sahip çıkılmalı vurgusu yapıldı.

Kudüs’ün geçmişten bugüne kadar yaşadığı sıkıntılara dikkat çekilen bildiride, Birleşmiş Milletlerin konu ile ilgili almış olduğu kararlar hatırlatıldı. Yayımlanan bildiride ayrıca, İsrail geçmişten günümüze kadar devam eden işgalci tavrının belirtilirken ABD tarafından alınan kararın kabul edilemez olduğu vurgulandı.

TÜM DÜNYAYA ÇAĞRI

AK Parti, MHP ve CHP tarafından yayımlanan bildiride, tüm dünyaya Kudüs’ün bağımsız Filistin Devleti’nin başkenti olarak tanıma çağrısında bulunularak konuya dair şu ifadeler kullanıldı. ”Tüm dünya devletlerini, sınırları 1967’de belirlenen ve halen işgal altında bulunan Doğu Kudüs’ü Bağımsız Filistin Devleti’nin başkenti olarak tanımaya davet ediyoruz”

Kamupersoneli.net – ANKARA