Gündem

AK Parti MKYK Binali Yıldırım'ın Başkanlığında Toplandı

AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Mehmet Özhaseki, “Başbakanlığa aşkla, şevkle başlayacak olan değerli Başbakanımızı tebrik ediyorum. Önümüzdeki günlerde çok pratik, hızlı, büyük işler yapacağına da inanıyorum. Cenabı Allah’tan dileğim, onun başarılı olması.” dedi. 


AK Parti Merkez Karar ve Yönetim Kurulu (MKYK) bugün, Genel Başkan Binali Yıldırım başkanlığında ilk toplantısını yapacak. 

Özhaseki, toplantı öncesi, parti genel merkezine gelişinde, gazetecilerin gündeme ilişkin sorularını yanıtladı.

AK Parti’nin dün gerçekleştirilen, 2. Olağanüstü Büyük Kongresi’nin hayırlı olmasını dileyen Özhaseki, “Dün güzel bir kongre oldu. Heyecanlı, diri, çok olgunluk içerisinde geçen bir kongre oldu. Başbakanlığa aşkla, şevkle başlayacak olan değerli Başbakanımızı tebrik ediyorum. Önümüzdeki günlerde çok pratik, hızlı, büyük işler yapacağına da inanıyorum. Cenabı Allah’tan dileğim, onun başarılı olması. Çünkü onun başarılı olması bu ülkenin başarılı olmasıdır. Hepimiz için iyiliktir diye düşünüyorum.” ifadelerini kullandı. 

Bugün MKYK üyeleri içinden yeni bir Merkez Yürütme Kurulu (MYK) oluşacağını ve görev teslimi yapılacağını belirten Özhaseki, “Nihayetinde, bu konuyla ilgili şunu söyleyebilirim, mahkeme kadıya mülk değil. Bitmeseydi benim 21 yıllık belediye başkanlığım bitmezdi.” dedi.

Özhaseki, yaklaşık 10 ay süren Yerel Yönetimlerden Sorumlu Genel Başkan Yardımcılığı görevinin de bugün sona ereceğine işaret ederek, kendisinin de görevi devredeceğini ifade etti.

AK Parti’nin kurumsal bir yapısı olduğunu vurgulayan Özhaseki, “Bundan sonra gelecek arkadaşlarımızın da çıtayı daha da yükselterek devam edeceğine inanıyorum. İnşallah alınan bu kararlar hayırlı olur.” şeklinde konuştu.

“Sayın Cumhurbaşkanı, bu hareketin lideri” 

AK Parti 2. Olağanüstü Büyük Kongresi’nde, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın mesajının ayakta dinlenmesine yönelik soruya Özhaseki, şu cevabı verdi:

“Sayın Cumhurbaşkanı, bu hareketin lideridir. Hem seçmen tabanında hem parti yetkili kurullarında Sayın Cumhurbaşkanı’na karşı sonsuz bir saygı vardır. Sebebi, partinin kurucusudur. Ortaya koymuş olduğu icraatlarla ve yapmış olduğu işlerle herkesin gönüllerine taht kurmuştur. Belki başkalarının anlayamadığı, bu aradaki sevgi bağıdır, muhabbet bağıdır. Bunu kolay kolay kimse de silemez. Bazen yadırgıyor gibi tavırlar içerisinde olan partilere de şunu söyleyebilirim, onlar da çok kıskanıyorlar. Yani kendilerinde Recep Tayyip Erdoğan gibi bir liderin olmasını çok arzu ediyorlar ama bulamıyorlar. Bulamadıkları içinde zaten şu haldeler. O yüzden kıskanmasınlar, biraz çalışsınlar onların da olur diye temennide bulunuyorum.”  

“Kabine, Sayın Başbakanımızın takdirinde”

Özhaseki, “kabinede değişiklik olacağı” iddialarına yönelik soru üzerine, “Kabine, Sayın Başbakanımızın takdirinde. Hangi arkadaşımıza görev verilirse bize düşen, ona yardımcı olmak, sonuna kadar onun başarılı olması için gayret etmek. Hepsi o kadar.” dedi.

Eski TBMM Başkanı Bülent Arınç’ın olağanüstü kongreye ilişkin açıklamaları ve kongrede kendisine yer ayrılmadığının hatırlatılması üzerine ise Özhaseki, şöyle konuştu:

“Ben o yer meselesini bilmiyorum ancak prensipte şunu söyleyebilirim, kendi içimden geçen samimi duygulardır. Bu asla Bülent Ağabeye bir cevap değil çünkü ben Bülent Bey’i bir ağabey olarak görüyorum. O manada söylüyorum. Parti içerisindeyken yetkili kurullarda olduğu halde birçok konuda çok fazla sesini çıkarmayan, konuşmayan birçok insan, parti dışında kaldığı zaman biraz sesini yükselterek bir şeyler söylemeye başlıyor. Bu bana garip geliyor. İnsanın, parti içerisinde bulunduğu yerlerde o tür eğer düşünceleri, fikirleri varsa bunu dillendirmesin ve bu konuda mücadele etmesin, dışarıda kalınca, görev alamayınca bazı arkadaşlarımızın aşırıya varan sözlerini de yadırgıyorum. Bunu da söylemem lazım.”

Özhaseki, “MKYK’da Genel Başkana il ve ilçe başkanlarını atama yetkisi de verilecek mi?” sorusuna da “Onu bilmiyorum. O konuda malumatım yok, verilebilir.” yanıtını verdi. 

Kongrede, AK Parti MKYK üyeliğine getirilen Özben Gökçen ise kongrenin hayırlı uğurlu olmasını diledi.

Uzun yıllardır parti teşkilatları içinde olduğunu belirten Gökçen, genç ve daha çok kadının yer aldığı bir MKYK’nın seçilmesinden dolayı mutlu olduğunu dile getirdi. 

AA
Kamupersoneli.net  | Ankara