Gündem

AK Parti'nin Kanun Teklifinde EYT Düzenlemesi Yer Alıyor Mu? EYT Yasası Ne Zaman Çıkacak?

Türkiye Büyük Millet Meclisi Başkanlığına AK Parti tarafından 18 maddelik Yükseköğretim Kurumları Teşkilatı Kanunu ile Bazı Kanunlarda Değişiklik Yapılmasına Dair Kanun Teklifi verildi. 

AK Parti tarafından verilen kanun teklifinin içeriği vatandaşlar tarafından araştırılıyor. Konu ile ilgili olarak Emeklilikte Yaşa Takılan (EYT) vatandaşlar torba kanun içinden kendileri için bir düzenlemenin çıkıp çıkmayacığını araştırıyorlar. 

Yükseköğretim Kurumları Teşkilatı Kanunu ile Bazı Kanunlarda Değişiklik Yapılmasına Dair Kanun Teklifi içeriğinde çok sayıda düzenleme yer alıyor. Buna göre bayramlarda verilen ikramiyelerin gelir testine dahil edilmesi sonucunda oluşan mağduriyetler hakkında düzenlemeler, işverenler ile iş güvenliği uzmanlarına ilişkin düzenlemeler gibi maddeler yer aldı. Bu maddeler arasında  en çok merak edilen konu EYT oldu.

TORBA KANUNDAN EYT ÇIKACAK MI?

 Türkiye Büyük Millet Meclisi Başkanlığına sunulan kanun teklifinde Emeklilikte Yaşa Takılan vatandaşlar hakkında bir düzenleme yer almıyor. Ancak vatandaşlar bu konu hakkında bir düzenlemenin bir an önce çıkmasını talep ediyorlar. 

EYT hakkındaki taleplerinizi sayfanın alt kısmındaki yorum bölümünden belirtebilirsiniz. 

Bir Yorum

  1. Seçim de görüşürüz İNŞALLAH kardeşim Allahım büyük