Gündem

AK Parti Sözcüsü Çelik'ten 'Suriyeliler Ne Zaman Dönecekler?' Sorusuna Yanıt

Cumhurbaşkanı ve AK Parti Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan başkanlığında gerçekleştirilen AK Parti Merkez Yürütme Kurulu (MYK) toplantısı sonrası AK Parti Sözcüsü Ömer Çelik bir basın toplantısı düzenledi. 

Düzenlenen basın toplantısı kapsamında gündemin önemli konuları hakkında bulunan Ömer Çelik, Suriyelilerin ne zaman evlerine döneceği konusunda açıklamalarda bulundu. 

SURİYELİLER NE ZAMAN EVLERİNE DÖNECEKLER?

AK Parti Sözcüsü Ömer Çelik yapmış olduğu konuşmasının ardından basın mensuplarının sorularına yanıt verdi. Bu kapsamda bir basın mensubunun Suriyelilerin evlerine dönmeleri konusunda sormuş olduğu soruya yanıt veren Ömer Çelik konuya dair önemli ifadeler kullandı. 

Türkiye’nin bu anlamda önemli bir işe imza attığını söyleyen Ömer Çelik, bu konuda siyasilere bazı uyarılarda bulundu. Hükümetin bu konuda ki görüşlerini de açıklayan  AK Parti Sözcüsü Ömer Çelik konuya dair şu ifadeleri kullandı. 

“Onur duymamız gereken konulardan biri budur. 3.5 milyon mülteci barındırıyoruz, bir sistematik ırkçılık olmamıştır. Avrupa’da aşırı ırkçılar bu konudan dolayı Meclis’e bile girdi. Biz bununla gurur duymalıyız, onur duyuyoruz. Bizden sonraki nesiller de gurur duyacak yaptıklarımızla. 2015’te Akdeniz’e 7 bin kişi açılıyordu bir günde. Şimdi yapılan anlaşmalarla 30 kişiye düştü bu durum. Tabi ki Suriye’de istikrar sağlansın, bunlar yerine dönsün. Fırat Kalkanı ve Afrin Harekatı’ndan sonra dönenler oldu. Güvenli ortamlar oluşturulmadan milletimiz ev sahipliği yapmaya, ekmeğini, çorbasını bölüşmeye devam edecektir. Özellikle siyasilerin Suriyeliler gitsinler şeklinde konuşmaması, buna dikkat etmesi gerekir. Toplumu marjinalleştirmemek lazım. Arzumuz Suriye’de terörün olmadığı bölgeler oluşsun, oralara dönsünler.”

Kamupersoneli.net – ANKARA

Bir Yorum

  1. Ben artık sizin kanınızdan şüphe etmeye başladım. Ne yaptı bu Türk milleti sizede demokrafik yapısını değiştirmek için el birliği ile mücadele ediyorsunuz .