Gündem

AK Parti Sözcüsü Ünal'dan Seçim Barajı ve Yerel Seçim Açıklaması

AK Parti Merkez Karar ve Yönetim Kurulu (MKYK), Genel Başkanvekili ve Başbakan Binali Yıldırım başkanlığında toplandı.

Gerçekleştirilen toplantının ardından AK Parti Sözcüsü Mahir Ünal bir konuşma gerçekleştirdi. Gerçekleştirdiği konuşmasında gündeme ilişkin önemli açıklamalarda bulunan Mahir Ünal ayrıca seçim konusuna yönelikte değerlendirmelerde bulundu. 

‘YÜZDE 10 BARAJI KORUNACAK’

AK Parti Sözcüsü Mahir Ünal yapmış olduğu konuşmasında seçim barajı ile ilgili tartışmalara ilişkin değerlendirmelerde bulundu. Konuya dair açıklamalarında Milli Mutabakat Komisyonu’nun çalışmalarına devam ettiğini ifade eden Mahir Ünal seçim barajına ilişkin yüzde 10 kuralının korunacağını ifade etti. 

Uyum yasaları komisyonları, 5 komisyon olarak çalışmaya devam ediyor. Milli Mutabakat Komisyonu çalışmalarına devam ediyor. Seçim kanununun bir gereği olarak, 1 yıl önce düzenlenmesi gereken yasalarla ilgili çalışmalar sürüyor. Yüzde 10 barajının korunması hususunda mutabakat oluştu.

YEREL SEÇİMLERE İLİŞKİN AÇIKLAMA

AK Parti MKYK toplantısının ardından yapmış olduğu açıklamasında yerel seçimlerin yapılmasına ilişkin de açıklamalarda bulunan AK Parti Sözcüsü Mahir Ünal yerel seçimlerde tek sandık üzerinden yapılacağını ifade etti. 

Yapmış olduğu açıklamalarını bilgi olarak paylaştığını ifade eden Ak Parti Sözcüsü Ünal düzenlemenin meclise gönderileceğini bildirdi.

”Seçim pusulası konusunda partilerin asıl maksadı olan, kurumsal kimliğini korumak, oylarının belli olmasını sağlayacak şekilde çalışmamız da devam ediyor. Yerel seçimlerde tek zarf tek sandık üzerinden yapılacak seçimler. Bunu da bir bilgi olarak sizlerle paylaşayım. Meclis’e ilk olarak yerel seçimlerle ilgili düzenlemeyi göndereceğiz.”

Kamupersoneli.net – ANKARA