Gündem

Ak Parti ve HDP Dokunulmazlık Görüşmesi Yaptı

Gün içerisinde Ak Parti Grup Başkanvekili Naci Bostancı ve Ak Parti Genel Başkan Yardımcılığı görevini yürüten Ayhan Sefer Üstün’ün partilerle görüşmelere çıkacağını duyurmuştuk.

Gündem : Dokunulmazlıklar Kalksın

Dokunulmazlıkların kaldırılması gündemi bir süredir meşgul eden olaylardan sadece birisi. Bilindiği üzere Başbakan Ahmet Davutoğlu “dokunulmazlıkların tamamı kaldırılsın” fikrini ortaya atmış ve hodri meydan demişti. TBMM’de koltuğu bulunan bazı partiler bu görüşü desteklerken , bazı partilerse Davutoğlu’ndan gelen “Dokunulmazlıklar kalksın” çağırısını sadece gündemi değiştirmeye yönelik açıklamalar olarak değerlendirmişti.

Nevruz Bayramı Sonrası Görüşlerimizi Belirteceğiz

AK Parti cephesi ise konunun arkasında duruyor ve partilerle görüşmeye devam ediyor. Ak Parti Grup Başkanvekili Naci Bostancı ve Genel Başkan Yardımcısı Ayhan Sefer Üstün, dokunulmazlıkların kaldırılmasıyla ilişkili anayasa değişikliği teklifini Halkların Demokratik Partisi (HDP) Ankara Milletvekili Sırrı Süreyya Öndere’e bildirdi. Sırrı Süreyya Önder, AK Partili yöneticilerle görüşmenin ardından gazetecilerin sorularını yanıtladı. Yaptığı açıklamada Naci Bostancı’nın teklifinden bahseden önder , HDP eş genel başkan ve yöneticilerinin Nevruz Bayramı etkinlikleri nedeniyle seçim bölgelerinde olduğunu hatırlattı.

Kürsü Dokunulmazlığı Hariç Tüm Dokunulmazlıklar Kalksın

HDP Ankara Milletvekili Sırrı Süreyye Önder yaptığı açıklamada nevruz bayramı sonrası teklifin parti gündemine geleceğini ve “kürsü dokunulmazlığı” hariç tüm dokunulmazlıkların geçici değil kalıcı olarak kaldırılması taraftarı olduklarını belirtti. Halkların Demokratik Partisi (HDP) meclis grubunda “dokunulmazlıkların kaldırılması” meselesi nevruz bayramının hemen ardından gündeme alınacak ve parti konuyla alakalı son görüşünü basın toplantısı ile kamuoyuna sunacak.

Kamupersoneli.net