Gündem

AK Parti Yerel Yönetimlerde Önemli Değişiklikler: Büyükşehir Yetkileri İlçelere Devrediliyor

AK Parti yönetimi yerel yönetimlerle ilgili bir dizi değişikliği hayata geçirmeyi planlıyor.

AK Parti kurmayları tarafından yeni dönemde yerel yönetimlerin daha verimli çalışabilmesi için değerlendirmeler yapıldı.

Özellikle ilçe belediyelerinin daha verimli hizmet verebilmesi için, büyükşehirlerdeki bazı yetkilerin ilçelere devredilmesi yönünde görüşler bildirildi. Bu konuda çeşitli çalışmalar yapıldı ve konunu uzmanları ile sivil toplum kuruluşları ile birlikte yapılan ortak çalışma sonrasında Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın onayına sunulacak.

Konu ile ilgili olarak yerel yönetmiler ile ilgili düşünülen değişikliklerin başında ilçe belediyelerinin icraya yönelik gücünün arttırılması için yeni yetki ve görevler verilecek. 

AK Parti merkezinin görev alanına giren bazı konular büyükşehir yerine ilçe belediyelere devredilecek ve çalışmada belediye üst yönetimi, başkanla birlikte göreve gelip, başkanla birlikte ayrılacak.

Bir Yorum

  1. Yeter artık zam zam zam biraz asgari ücret ile gecineni düşünün ne yapıyor diye

  2. Tipik akp hareketi. O an işlerine ne gelirse onu yaparlar. Sistem, strateji, düzen hiç önemli değildir. Mikro düşünürler. Mesela ilçeleri CHP il belediyelerini akp alsaydı bu sefer ilçe yetkilerini ile devretmeye çalışırlardı.