Gündem

AK Partili Göksu: Biz Suyu Getirmeseydik İmamoğlu İndirim Yapabilir Miydi?

İmamoğlu, Nisan ayı içerisinde konutlarda tüketilen suyun ilk 20 metreküpünde yüzde 40 oranında indirime gidilmesi talimatını vermişti.

Hane baz alınarak hesaplanan tarifede su faturalarında yüzde 40 indirim sağlaması beklenen değişiklik İstanbul Büyükşehir Belediyesi (İBB) Meclisi’nde oybirliğiyle kabul edilmişti.

RS FM’de yayınlanan Yavuz Oğhan’dan Bidebunudinle programına katılan AK Parti İBB Meclis Grup Başkanvekili Tevfik Göksu ise;İmamoğlu tarafından verilen vaatlerin Binali Yıldırım’ın yapmış gibi gösterilmesi konusunda açıklamalarda bulundu.

Göksü;

Biz 2070 yılına kadar İstanbul’un bütün su altyapısını bitirdik. İstanbul’da çeşmelerden su akmasaydı, Ekrem İmamoğlu su indirimden bahsedebilir miydi?

Bu şehre suyun, ulaşımın altyapısını biz getirdik” dedi.

Ayrıca su indirminin neden daha önce değil de şimdi yapıldığı konusunda ise;

“Çok basit bir hesap var.

Siz bir işletme açsanız önce amortisman giderlerini çözersiniz sonra müşterinize daha fazla konfor sağlayacak imkanlar sunarsınız.

Ulaşımla ilgili indirimleri de ilk önce AK Parti’nin yaptığını söyleyen Göksu, İstanbul’da en fazla yatırım yapılan alan ulaşımdır. 

Bütçemizin büyük bölümü ulaşıma gidiyor zaten. Öğrenci pasosundaki indirim süreç içinde çözülebilecek bir şeydi, çözüldü.

Bayramlarda indirimi zaten AK Parti başlatmıştı. Dini bayramlarda, özel günlerde ulaşım ücretsizdi. Biz buna 19 Mayıs’ı ve sınav zamanlarını da ekledik.” dedi.