Gündem

Akaryakıta ÖTV İndirimi Geldi! Sosyal Medya Yıkıldı

Resmi Gazete’nin bugünkü sayısında bir Bakanlar Kurulu kararı yayımlandı. Yayımlanan kararda benzin, motorin, LPG ve petrol bazlı ürünlerde meydana gelen yüksek fiyatlara karşı özel tüketim vergisinde düzenlemeye gidildiği ifade edildi. 

AKARYAKITTA ÖTV İNDİRİMİ

Resmi Gazete’de yayımlanan Bakanlar Kurulu kararında benzin, motorin, LPG ve petrol bazlı ürünlerine gelecek zam oranı kadar ÖTV oranında indirim yapılacağı ifade edildi.

Konu ile ilgili olarak Resmi Gazete’de Uluslararası petrol fiyatları veya döviz kurlarına yönelik olarak akaryakıt fiyatlarında yaşanan dalgalanmaları vatandaşların alış fiyatlarına yansıtılmasına yönelik olarak Bakanlar Kurulu kararı yayımlandı. Bu karara göre EPDK tarafından ilan edilen akaryakıt bayi satış fiyatlarına esas alınan yurt içi rafineri çıkış fiyatlarında, uluslararası petrol fiyatları veya döviz kurlarına bağlı olarak meydana gelen artış durumunda, söz konusu malların tabi olduğu ÖTV tutarlarında düzenleme yapılacağı ifade edildi. Bu düzenleme kapsamında ne kadar artış yapılırsa ÖTV’de o kadar indirim yapılacak ve bu zamlar vatandaşa yansıtılmayacak.

Akaryakıt fiyatlarında ÖTV indiriminin yapılmasının ardından sosyal medya yıkıldı. Bu konu ile ilgili olarak sosyal medyada binlerce paylaşım yapıldı. Yapılan paylaşımların bazılarını kamupersoneli.net olarak okuyucularımızla paylaşıyoruz. 

SOSYAL MEDYADA YAPILAN PAYLAŞIMLAR

# Akaryakıta ÖTV indirimi istenince yapılabiliyormuş demek. Biz yine bunca zaman fahiş miktarlar ödeyerek kazıklandığımızla kaldık. Seçim öncesi her zaman olduğu gibi güzel hareket. Kanacak kişi çok maşallah tıpkı milleti seçim sonrası bedelli çıkacak oy verin diye gazlayanlar gibi…

# Akaryakıta ÖTV indirimi haberi çıktı. olay şu millet, şimdi zam gelecek ya, devlet baba da gelen zam kadar ÖTV indirimi yapacak. yani zam yok ama indirimde yok.

# Naci Ağbal’dan ÖTV açıklaması:130 milyar TL para topluyoruz, bunun yüzde 46’sı akaryakıttan geliyor. Akaryakıtta 0.50’lik bir indirim için 16 milyar TL vergiden vazgeçmemiz gerekiyor, bu da bütçeye önemli bir yük getirir. (02.05.2018) 15 gün sonra; Akaryakıta ÖTV indirimi geldi…

# Benzine gelen zammı ÖTV indirimi yaparak karşılayacaklarmış. Benzin 6,35 TL’ye sabitlendi hadi geçmiş olsun.