Gündem

Akdeniz'de Akşam Saatlerinde Bir Deprem Daha!

Geçtiğimiz günlerde ve gündüz saatlerinde Antalya ve Akdeniz Bölgesinde yaşanan depremlere bir yenisi daha eklendi. 

Akşam saatlerinde Akdeniz açıklarında meydana gelen depremin şiddeti 4.2 olarak ölçüldü. Kandilli Rasathanesi, Akdeniz’de meydana gelen depreme dair verileri kendisine ait internet sitesi üzerinden paylaştı. 

AKDENİZ’DE ŞİDDETLİ DEPREM

Boğaziçi Üniversitesi Kandilli Rasathanesi Deprem Araştırmaları Enstitüsü’nün resmi internet sayfası üzerinden paylaşılan bilgilere göre Akdeniz açıklarında saat 21.13 sularında bir deprem meydana geldi. Meydana gelen deprem Kandilli Rasathanesi Deprem Araştırmaları Enstitüsü verilerine göre yerin yaklaşık 5 km derinliğinde meydana geldi. Depremin büyüklüğü ise 4.2 olarak açıklandı. 

İçişleri Bakanlığı Afet ve Acil Durum Yönetimi Başkanlığı Deprem Dairesi Başkanlığı da (AFAD) depreme dair bilgileri paylaştı. AFAD verilerine göre depremin şiddeti 4.1 olarak açıklandı. Ayrıca AFAD depremin yerin 14 km derinliğinde meydana geldiğini duyurdu. Akdeniz’de bölgesinde bulunan Antalya’nın Kumluca ilçesinde gündüz saatlerinde 5.3 büyüklüğünde deprem meydana gelmişti. Deprem kentte kısa süreliğine paniğe neden olmuştu.

Kamupersoneli.net – ANKARA