Gündem

Akdeniz'de Facia ! Göçmen Teknesi Battı: Çok Sayıda Ölü ve Yaralı Var

19 KİŞİ HAYATINI KAYBETTİ

KKTC’nin Karpaz Yarımadası’ndaki Yeni Erenköy sahil kasabası açıklarında yaklaşık 150 Suriyeli mülteciyi taşıyan tekne bu sabaha karşı battı. Batan teknenin yardımına Türkiye ve KKTC’den ekipleri koştu. Tekneden şu ana kadar 103 kişi kurtarıldı. Bunun yanı sıra 19 kişi hayatını kaybetti. Ayrıca 30 kişi de denizde aranıyor.

Mülteci teknesi Türkiye ile KKTC’nin tam ortası sayılabilecek bir noktada battı. Türkiye ve KKTC sahil güvenlik gemilerinin kurtarma çalışmalarına bir helikopter de katıldı. Denizden kurtarılan mülteciler, bölgeden geçen ticari gemilere alınırken, batan teknede kaç mültecinin bulunduğu kesin olarak bilinmiyor.

Mültecilerden ağır yaralı kurtarılan biri KKTC’ye getirildi. Bunun yanı sıra sağ olarak kurtulan mülteciler ise Taşucu limanına sevk edildi. 

17 DENİZ MİLİ UZAKLIKTA BATTI

KKTC Ulaştırma Bakanı Tolga Atakan tarafından kaza hakkında bir açıklama yapıldı. Yapılan açıklamada çalışmaların devam ettiği ve teknenin KKTC’nin Karpaz Yarımadası’ndaki Yeni Erenköy sahil kasabasından 16-17 deniz mili mesafede battığı vurgulandı.

KAMUPERSONELİ.NET – ANKARA