Gündem

AKOM ve Meteoroloji Şiddetli Yağış Uyarısında Bulundu

Meteoroloji’nin uyardığı şiddetli yağışlar yurdu etkisi altına aldı. Türkiye’nin büyük bölümü ve İstanbul dün geceden beri yağmurun etkisi altında. İstanbul’da sabah saatlerinde etkili olmaya başlayan yağış, trafiği olumsuz etkiledi.

Yurdun bazı kesimlerinde ise kar yağışı etkili oluyor. Adıyaman ve Hakkari’ye yılın ilk karı düştü. 

Türkiye batıdan giriş yapan yağışlı ve serin havanın etkisi altına girdi. Hava sıcaklıkları ani bir düşüş yaşayarak mevsim normallerinin altına indi. İstanbul’da hava sıcaklıkları 6 ile 9 derece arasında hissedilecek.

AKOM Uyardı

AKOM ve Meteoroloji Genel Müdürlüğü, şiddetli yağmur ve sel uyarısında bulundu. 

AKOM’un yapmış olduğu uyarıya göre; Aralıklı sağanak yağmur geçişlerinin gün boyu devam etmesi beklenirken, yağışların yarın sabah saatlerinden itibaren yer yer kuvvetli şekilde etkili olması bekleniyor. Hava sıcaklıkları bugün itibari ile soğuk ve yağışlı havanın etkisi altına gireceği tahmin ediliyor. Yapılan son değerlendirmelere göre hava sıcaklıkları 6 ile 9 derece azalacağı öngörülüyor.

İlk Kar Düştü

Adıyaman’a ilk kar düştü. Bu sene havanın geç soğumasıyla beraber Çelikhan’ın en yüksek noktası olan Akdağ’a yağmurun ardından ilk kar düştü. Yağan karla beraber ilçe merkezindeki hava sıcaklıklarında ise düşüş yaşandı.

Hakkari Beyaza Büründü

Hakkari’de lapa lapa kar yağışı etkili. Şehrin yüksek kesimlerinde ise kar kalınlığı 5 santimetreyi buldu. Bir taraftan sis, diğer taraftan kar yağışının etkili olduğu kent merkezinde hayatı olumsuz etkiledi.

Yağış Yurdu Terk Ediyor

Meteorolojinin yapmış olduğu tahminlere göre, İstanbul’da yağmur yağışı çarşamba sabahından itibaren yurdu terk edecek, cuma gününe kadar yağmur ülkenin büyük bir kısmını terk etmiş olacak.

Meteorolojinin yapmış olduğu son değerlendirmelere göre;  Ülkemiz genelinin parçalı yer yer çok bulutlu, Marmara, Ege, Akdeniz, İç Anadolu, Batı ve Orta Karadeniz, Doğu ve Güneydoğu Anadolu ile Bayburt ve Gümüşhane çevrelerinin yağışlı geçeceği tahmin ediliyor. Genellikle yağmur ve sağanak, Marmara’nın güneydoğusu, İç Ege, Batı Karadeniz’in iç kesimleri, İç Anadolu, Göller yöresi ve Doğu Anadolu’da yer yer karla karışık yağmur ve kar şeklinde görülecek yağışların; Antalya’nın doğu ilçelerinde çok kuvvetli (51-75 kg/m2), Marmara, Kıyı Eğe, Batı Karadeniz’in batısı, Antalya, Adana, Hatay, Osmaniye, Mersin, Konya, Karaman, Kırşehir, Kırıkkale, Çorum, Hakkari ve Bitlis’te kuvvetli olması bekleniyor.

Kamupersoneli.net – ANKARA