Gündem

AKP döneminde kiralanan İBB’de ki lüks araçlarının kimlere tahsis edildiği belli oldu!

İstanbul Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu, göreve geldiği ilk zamanlarda, kendisinden önce devam eden bir takım israf musluklarını kapatmak oldu. İktidara yakın vakıf ve derneklere aktarılan paraların akışını kesen İmamoğlu, kendisinden önceki belediye yönetiminin kiraladığı, aralarında çok sayıda lüks arabalarında olduğu 1717 aracı Yenikapı meydanında sergiledi.

Bu kiralanan araçlar ile ilgili bazı flaş açıklamalarda bulunan İBB Meclisi CHP Grup Sözcüsü Tarık Balyalı, İBB’nin geçmiş dönemde AKP’ye yakın kişi ve kurumlara araç tahsis ettiğini söyledi.

ARAÇLAR İÇİN FARKLI KAYITLAR AÇILMIŞ

Tahsis edilen araçlar için bilgisayarlarda iki ayrı sistem kurulduğunu tespit ettiklerini aktaran Balyalı, “Bir takım milletvekillerine, iktidara yakın vakıflara, derneklere lüks araçlar tahsis edildiği görülüyor, bunların listesi plaka plaka var. Teftiş Kurulu bir rapor hazırladı, sorumluları tespit etti. Valilikten onay istendi. Valiliğin onayından sonra bu konu sonraki aşamalara geçecek. Bir takım milletvekillerine, iktidara yakın vakıflara, derneklere lüks araçlar tahsis edildiği görülüyor, bunların listesi plaka plaka var.” dedi. İBB’nin 2018 faaliyet raporunda belediye bünyesinde bin 717 binek raç olduğunu söyleyen Balyalı, 2019 sonunda bu rakamın 993’e düştüğünü vurguladı. Balyalı bu şekilde 724 araçlık tasarrufun da altını çizdi.