Gündem

AKP’den Aralık ayında yüzlerce kişi istifa mı edecek?

Ali Babacan ve Ahmet Davutoğlu’nun AKP’den istifa ettikten sonra yeni bir parti kurma çalışmaları sona yaklaştı. Aralık ayında resmen ilan edileceği söylenen iki partinin, AKP’den istifa söylemleri tartışmasını alevlendirdi. Ahmet Davutoğlu’nun kuracağı partiye mevcut AKP’li milletvekillerinden 22 kişinin, Ali Babacan’ın kuracağı partiye ise 70 ile 80 arasında AKP’li milletvekilinin geçeceği iddia edilirken, Ali Babacan kanadından yeni bir iddia daha ortaya atıldı.

‘’İSTİFALAR ARALIK AYINDA BAŞLAYACAK’’

Ankara kulislerinde de konuşulan iddialara göre, Aralık ayında eski ve yeni olmak üzere belediye meclis üyelerinden, il başkanlarından ve parti teşkilatından yüzlerce kişinin istifa ederek yeni partiye geçeceği belirtiliyor.

Aralık ayında AKP’de yaşanılacak olduğu iddia edilen istifaların, birinci dalga olduğu, istifalardan dolayı AKP’nin birçok büyükşehir belediyesi meclis üyeliği sayısında azınlığa düşeceği, konuşulan söylentiler arasında.

Erdoğan’ın yanında yer almış birçok isim, istifa gerekleri olarak, AK Partinin kuruluş amacından saptığı ve halkın çıkarlarına hizmet etmediği görüşüne sahip olduğu da en çok tartışılacak iddialar arasında yer alıyor.

KÖTÜYE GİDEN ANKET SONUÇLARI

Kulislerde yer alan bilgilere göre; istifalar aralık ayında büyük ivme kazanacak. Eski Başbakan Ahmet Davutoğlu ve Ekonomi eski Bakanı Ali Babacan’a yakın kaynaklar, partilerin resmi ilanının ardından yüzlerce AKP’li Belediye Meclis üyesinin istifa edeceğini açıkladı. Bu sorunların önüne geçmek isteyen Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın bir hayli tedirgin olduğu, kurmaylarıyla sık sık toplantı yaparak parti içerisindeki istifaların önünün alınması için talimat verdiği söylendi. Erdoğan’ın ayrıca, AKP’li milletvekilleri ile tek tek görüşerek kötüye giden anket sonuçlarını hatırlattığı ve Meclis’te daha faal siyaset yapılmasını istediği ifade edildi.