Gündem

AKP’li Büyükşehir Belediye Başkanvekilinin oteline devlet parasıyla iki helikopter pisti yapılıyor!

Türkiye bunu da gördü. Devlet eliyle yani vatandaşın parası ile özel otele helikopter pisti yapılıyor.

Cumhurbaşkanı Erdoğan geçtiğimiz Ağustos ayının sonunda AKP’li Trabzon Büyükşehir Belediye Başkanvekili Atilla Ataman’ın Tonya Erikbeli yaylasındaki otelinin açılışını yapmıştı. Erdoğan’ın ‘’burada 2 helikopterin inebileceği yer olsa buraya inerdik’’ sözleri üzerine harekete geçen Ulaştırma Bakanlığı, helikopter pist alanı olarak Trabzon Büyükşehir Belediye Başkanvekili Atilla Ataman’ın Tonya Erikbeli yaylasındaki otelini seçti.

19 Kasım 2019’da ihaleye açılan helikopter pisti yapımı, 21b-pazarlık usulüyle yapıldı. İhale, kanunda deprem, sel gibi olağanüstü durumlar için öngörülen ancak, AKP döneminde sıradan hale gelen istisna 21b-pazarlık usulüyle yapılması ayrı bir tartışma yarattı.

Yaklaşık maliyeti 4 milyon 236 bin TL olarak belirlenen ihale özel olarak davet edilenler arasında gizli kapaklı gerçekleştirildi. En yüksek teklif 4 milyon 211 bin TL oldu. İhale, 4 milyon 98 bin TL’ye Aliyazıcıoğlu İnşaat’a verildi. Böylece, çevresinde başka hiçbir işletme olmayan, sadece 70 odalı otele, devlet kasasından özel helikopter pisti yapılmasının önü açıldı.