Gündem

Alaaddin Keykubat Üniversitesinde 44 Akademik Personel Görevinden Çıkarıldı

 Alanya Alaaddin Keykubat Üniversitesi (ALKÜ) Rektörlüğünce, üniversitedeki Fetullahçı Terör Örgütü/Paralel Devlet Yapılanması (FETÖ/PDY) soruşturmalarının genel anlamda tamamlandığı duyuruldu.

Rektörlükten yapılan yazılı açıklamada, ALKÜ’nün “üniversiteler arasında en yüksek ihraç oranına sahip olarak gösterilmesinden” büyük üzüntü duyulduğu bildirildi.

FETÖ/PDY ile irtibatı tespit edilen kim varsa gerekli işlemlerin hemen başlatıldığına dikkati çekilen açıklamada “1 Eylül 2016 tarihli Resmi Gazete’de yayınlanan 672 sayılı Kanun Hükmünde Kararname gereğince üniversitelerden ihraç edilen 2 bin 345 akademisyen ile ilgili haber yayınlanmıştır. Bu haberde ALKÜ, değerlendirmeye alınan üniversiteler arasında en yüksek ihraç oranına sahip üniversite olarak gösterilmiştir.” ifadesine yer verildi:

ALKÜ’nün 130 akademik personelinden 44’ünün kamu görevinden çıkarıldığı hatırlatılan açıklamada şunlar kaydedildi:

“Bu ihraçlar 667 sayılı KHK’nin 4. maddesine uygun yapılmıştır. FETÖ/PDY’ye üyeliği, mensubiyeti veya iltisakı, yahut bunlarla irtibatı olan kişileri belirlemek için yapılan inceleme ve değerlendirme işlemi, komisyon marifeti ile büyük bir hassasiyet ile yürütülmüş, ilgili resmi kurumlardan gelen bilgileri, şahit ifadeleri ve kamuoyunca bilinen diğer delillerin ışığında söz konusu değerlendirme işlemi yapılmıştır. Yasal süreç dikkatli bir şekilde takip ediliyor. FETÖ süreci genel anlamda ALKÜ’de tamamlandı. Fakat diğer birçok üniversitede süreç hala devam etmekte olup, soruşturmalar tamamlanmadığından ihraç oranları düşük görünmektedir. Fakat diğer üniversitelerdeki ihraç oranları da sürecin tamamlanması ile ileriki günlerde artabilecektir.”

Türkiye’nin bir hukuk devleti olduğu vurgulanan açıklamada, “Sayın Cumhurbaşkanımız ve Başbakanımız olmak üzere devlet büyüklerimizin ifade ettiği gibi haksız bir durum varsa ispatı halinde düzeltilmelidir. Nitekim, kendisiyle ilgili verilen ihraç kararının yanlış olduğunu düşünen akademik personel, üniversite veya YÖK’e başvurarak kendileriyle ilgili yeniden değerlendirme yapılmasını talep edebilmektedirler. Biz de üniversite olarak böyle bir durumda olası itirazları, sunulacak ilave belge ve bilgiler ışığında yeniden değerlendireceğiz.” ifadelerine yer verildi.

Kamupersoneli.net | AA