Gündem

Albay Kendine Gelen Emri Geri Çevirerek Milli İradenin Yanında Oldu

 Ordu Valisi İrfan Balkanlıoğlu, “15 Temmuz gecesi Ordu Garnizon Komutanı Albay Sedat Sarıkaya, kendisine gönderilen emri yok hükmünde kabul ederek, milli iradenin yanında yer aldı.” dedi.

Vali Balkanlıoğlu, AA muhabirine yaptığı açıklamada, Ordu Garnizon Komutanı Albay Sedat Sarıkaya’nın kentte 15 gün önce göreve başladığını belirtti.

Sarıkaya’nın, 15 Temmuz gecesi kendisine gönderilen emri yok hükmünde kabul ederek, milli iradenin yanında yer aldığını vurgulayan Vali Balkanlıoğlu, şöyle devam etti:

“O gece Albayımız Sedat Sarıkaya’ya yukarıdan ‘ilin valisini ve ildeki seçilmişleri gözaltına al’ gibi birtakım emirler gelmiş. Kendisi de bana telefon açarak, bazı saçma sapan emirlerin geldiğini ancak emir komuta zinciri dışında başka komutanlardan emir almayacağını söyledi. Bana bu anlamda ‘hükümetimize ve size bağlıyım, siz ne derseniz odur. Emir komuta zincirinin dışında cunta oluşturmaya çalışan ve milli iradeyi ortadan kaldırmaya teşebbüs eden insanların yazıları benim için muteber değildir.’ dedi. Komutanımız gelen emirlere asla uymayacağını söyledi. Bu da bizi çok sevindiren bir husus oldu ve çok rahatlattı.”

Vali Balkanlıoğlu, kendisini hemen yanına çağırdığını anlatarak, “Hemen Ordu Büyükşehir Belediye Başkanımız, İl Emniyet Müdürümüz, MİT Müdürü ve başsavcımızla kriz komitesi oluşturduk. Daha sonra vatandaşlarımız hem kendiliğinden hem de bizim de çağrımız üzerine meydanlara toplandı. Bir saat içerisinde 10 binin üzerinde insan meydanlarda bir araya gelerek bu darbe girişimine karşı çıktı ve milli iradeye sahip çıktı. Ayrıca bizim komutanımız ve belediye başkanımızla birlik içerisinde olmamız da vatandaşımıza moral verdi.” diye konuştu.

Ordu Garnizon Komutanı Albay Sedat Sarıkaya’yı davranışından dolayı kutladığını ifade eden Vali Balkanlıoğlu, “Allah bir daha böyle şeyleri bize göstermesin. İnşallah bu darbeciler de hak ettiği cezayı alacak.” değerlendirmesinde bulundu.

Kamupersoneli.net / AA