Gündem

Allattin Çakıcı'nın tehdit ettiği Kılıçdaroğu: Çakalların bulunduğu yerde kimse bize bir şey söyleyemez

Gelecek Partisi Genel Başkanı Ahmet Davutoğlu, Kılıçdaroğlu’nu CHP Genel Merkezi’nde ziyaret etti ve Davutoğlu ve beraberindeki heyeti CHP Genel Başkan Yardımcısı ve Parti Sözcüsü Faik Öztrak ile CHP Genel Sekreteri Selin Sayek Böke karşıladı. Bununla birlikte bu ziyarette Öztrak ve Böke ile Genel Başkan Yardımcıları Oğuz Kaan Salıcı, Seyit Torun, Muharrem Erkek ve Gülizar Biçer Karaca da ye aldı.

Kılıçdaroğlu ve Davutoğlu, yaklaşık yaklaşık olarak 2 saat görüşme yaptı ve ardından ortak bir basın açıklaması düzenlendi. Birçok konu hakkında açıklamalarda bulunan Kılıçdaroğlu Alaattin Çakıcı’nın tehditi hakkında da konultu.

“ÇAKALLARIN BULUNDUĞU YERDE KİMSENİN BİZE BİR ŞEY SÖYLEME HAKKI YOK”

Kemal Kılıçdaroğlu gazetecilerin sorularını yanıtlarken kendisine yönelik tehdit ve hakaret içeren paylaşımda bulunduğu gerekçesiyle Alaattin Çakıcı hakkında suç duyurusunda bulunmasına yönelik olarak Cumhurbaşkanı Erdoğan’ı eleştirdiğinde Devlet Bahçeli’nin yanıt verdiğini, Devlet Bahçeli’yi eleştirdiğinde yeraltı dünyasının bir liderinin cevap verdiğini ifade etti. Ayrıca Kılıçdaroğlu çakalların bulunduğu yerde kimsenin kendilerine bir şey söyleme hakkının bulunmadığını vurguladı. 

CEVAP VERECEK KİŞİ DEVLET BAHÇELİ

Açıklamlaarında “Ya şu Türkiye’nin geldiği hale bakın Allah aşkına. Nasıl bir hale geldik? Daha önce ifade etmiştim. Hukukun olmadığı, hukukun ihlal edildiği, devlette liyakatin çöktüğü, yargının olmadığı yerde bir süre sonra devlet organize suç örgütü haline dönüşebilir. Ki bunu 2-3 hafta önce ifade etmiştim. Nasıl oluyor da böyle bir eleştiri başka bir yerden geliyor.” ifadelerini kullanan Kılıçdaroğlu kendisine cevap verecek olanın Devlet Bahçeli olduğunu belirtti.

Kemal Kılıçdaroğlu bu konu hakkındaki açıklamalarına şöyle son verdi:

“Aralarındaki ilişki ne onu bilmiyoruz ama ciddiye alınacak bir olay değil. Hiç kimse unutmasın, bizim ruhumuzu oluşturan temel öge Kuvayımilliye’dir. Çakalların bulunduğu yerde hiç kimse ama hiç kimse bize bir şey söyleyemez.”