Gündem

Almanya'dan 'Nazi' Eleştirisine Tepki

Almanya’da Türk bakanların yapacağı etkinliklerin iptal edilmesinin ardından Türkiye sert tepki göstermişti. Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan dün yaptığı konuşmasında Almanya’nın bu tutumunu eleştirmişti. Başkent Berlin’deki basın toplantısında konuşan Merkel’in sözcü Steffen Seibert, “sakin ve soğukkanlı kalınması gerektiğini” söyledi. Seibert, “Almanya ve Türkiye gereksiz eleştirilerden kaçınmalı” şeklinde açıklamada bulundu.

Hürriyet’in haberine göre, sözcü Seibert, Türk bakanların Almanya’da konuşmasına izin verilmemesini Nazi dönemi uygulamalarına benzeten Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın sözlerine de yorum getirdi. Seibert, Alman hükümetinin, bu benzetmeyi “şiddetle reddettiğini” ifadesini kullandı.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın eleştirilerinin üzerine Seibert, “Nazi kıyaslamaları her zaman absürt ve yersizdir”dedi. Bu tarz karşılaştırmaların sadece “Nazilerin işlediği insanlık suçlarının önemini azalttığını” ileri sürdü.

Almanya’da Türk bakanlarının katılması planlanan etkinliklerin iptalinden sonra dün akşam ilk kez bir Türk bakan Almanya’da konuşma yapmıştı.

Kamupersoneli.net | ANKARA