Gündem

Almanya: Hollanda'daki Gibi Bir Yasak İhtimal Dışı Değil

Almanya Başbakanlık Müsteşarı Peter Altmaier, Almanya’ da da Türk siyasilere yönelik Hollanda’ dakine benzer bir yasağın ihtimal dışı olmadığını ifade etti. 

Almanya Federal Cumhuriyeti’nin geçen 60 yıl içinde böyle bir durumdan her zaman kaçındığını ifade eden Altmaier, “Ancak bu gelecek için açık bir çek değil.” diyerek, yasağın ihtimal dışı olmadığını belirtti.

Konuya ilişkin, Almanya İçişleri Bakanı Thomas de Maiziere da, Almanya’daki göçmenler içerisinde seçim kampanyası yapmak isteyen Türk bakanlara yönelik “net sınırlar” olduğunu belirterek, Berlin’in bir önceki tonunu biraz daha sertleştirdi. Nazi karşılaştırmaları yapmayı da bir kenara bırakmak gerektiğini de vurguladı.

De Maiziere,  “Bunu istemiyorum. Almanya’ da Türk seçim mücadelesine yer yok.” şeklinde konuştu.

Koalisyon ortağı Sosyal Demokrat Partisi’nin Genel Başkan Yardımcısı Ralf Stegner de Almanya’daki seçim mitinglerinin yasaklanmasına karşı uyardı. “Sayın Erdoğan’ın istediği oyunun oynanmasına izin verilmemeli.” diyen Stegner, “Türkiye Cumhurbaşkanı’nın tartışmalardan iç politik fayda sağlamaya çalıştığını” vurguladı.

Stegner, “Burada yasaları ihlal eden, miting düzenleyemez” dedi. Stegner, “Nefen kesen bir hızla otoriter bir devlet olma yolunda ilerliyor.” diye sözlerini sürdürdü.

Kamupersoneli.net